Now Reading
(P) Sobă sau șemineu – tu ce alegi?

(P) Sobă sau șemineu – tu ce alegi?

Majoritatea oamenilor nu cunosc diferenţa dintre o sobă şi un şemineu şi le confundă foarte des. Bineînţeles, nu vorbim aici de sobă de teracotă, ci vorbim de soba pe lemne din fontă sau oţel în comparaţie cu şemineul, care este format din focar, fiind o construcţie arhitecturală, având şi un randament crescut. Cele două surse de încălzire au scopul de a da căldură, dar sunt construite cu capabilităţi diferite de a încălzi: unul pentru un spaţiu mic, iar cel de-al doilea pentru spaţii mai mari, chiar pentru o casă întreagă.

Se alege soba pe lemne atunci când dorim să încălzim un spaţiu mai mic, fără prea multe delimitări. În schimb, construim un şemineu atunci când dorim să încălzim o casă întreagă. Cum funcționează? Din hota şemineului se transferă căldură în camerele aferente prin tuburile izolatoare. Dacă acum câtiva ani sursa principală de încalzire era centrala pe gaz, astăzi oamenii preferă să își încălzească casele într-un mod natural, cu o sobă sau un șemineu, și asta datorită aspectului plăcut pe care acestea îl creează şi căldurii naturale pe care o emană. Un alt beneficiu important se referă la costul mai scăzut la încălzire.

Alegerea celei mai bune opțiuni atunci când vine vorba de încălzirea casei poate să fie dificilă, mai ales dacă înainte nu ai fost interesat de acest subiect sau dacă nu te-ai documentat. Multitudinea de variante existente pe piață fac ca decizia să fie mult mai grea, iar consultarea unui specialist devine inevitabilă. Este important ca atunci când dorim să achiziţionăm un şemineu să avem în vedere funcţionalitatea, dar şi designul sursei noastre de încălzire.

În funcție de ceea ce ai nevoie sau de preferințe, un semineu poate fi amplasat în living, locul care reprezintă, deseori, punctul central al casei. Fiind poziționat în această încăpere, el poate răspândi căldura chiar mai departe de pereții camerei de zi, dacă se optează pentru un sistem de distribuție prin radiatoare sau tubulaturi izolate. Vorbim aici de șemineu centrală sau despre șemineul cu distribuție a aerului cald prin tuburi izolate termic.

La Seminee Sibiu ai o gamă mare și variată de sobe pe lemne, sobe din fontă, din oțel sau căptușite cu șamotă pentru o ardere eficientă. Acum poți avea în locuința ta un confort sporit și un deosebit element de decor, de calitate înaltă și cu durată mare de viață. Pentru orice model din gama sobe, www.semineesibiu.ro, parte a grupului PEFOC.ro, se oferă o garanție de 5 ani si transport gratuit în toată țară. Când te-ai hotărât că vrei seminee peleti sau o sobă nu ezita să contactezi specialiștii  pentru consultanță gratuită, în vederea celei mai bune alegeri pentru locuinta ța!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top