Now Reading
Constelații sistemice: spațiul în care are loc vindecarea

Constelații sistemice: spațiul în care are loc vindecarea

petra-müller-demary
constelații-sistemice-spațiul-în-care-are-loc-vindecarea

Metoda constelaţiilor este un proces intuitiv în care transformăm imaginea interioară pe care o avem despre o problemă într-o descriere spaţială. Constelaţiile sistemice te pot ajuta să privești o situaţie în care ești implicat personal, dintr-o meta-poziţie. Le poţi folosi ca intervenţie atunci când ești blocat și vrei să arunci o privire la ceea ce se întâmplă.

Când suntem bolnavi, mergem la medic sperând să ne vindece. Însă nu doctorul este cel care ne vindecă, de fapt. El nu poate reface o fractură osoasă atunci când piciorul ne este rupt. Doar forțele vindecătoare ale corpului nostru pot suda osul fracturat. Medicul poate face multe pentru a sprijini acest proces. De exemplu, pentru a aduce oasele într-o poziție mai bună, poate pune piciorul într-un ghips pentru ca vindecarea să aibă loc. Mai poate prescrie minerale și medicamente care să susțină procesul de vindecare. Dar vindecarea în sine o face propriul trup.

La fel este și cu sufletul nostru. Viaţa are o energie vindecătoare și noi avem această abilitate incredibilă de a ne vindeca, de a trece peste experienţele dificile și traumatice și de a construi din ele noi puncte forte. Există multe moduri în care putem sprijini procesele de vindecare și sunt fericită să învăţ și să descopăr din ce în ce mai multe despre puterea de vindecare a sufletului. O metodă cu care lucrez personal de peste 15 ani și care încă mă fascinează o reprezintă Constelaţiile Sistemice.

Citește continuarea articolului în ediția de februarie 2022 a revistei Psychologies sau abonează-te și primește în dar cartea „Știutorii” cu autograful lui Mircea Cărtărescu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top