CITESTI ACUM
De ce ar fi bine ca tinerii să facă psihoterapie?

De ce ar fi bine ca tinerii să facă psihoterapie?

de-ce-ar-fi-bine-ca-tinerii-să-facă-psihoterapie

Încă de când ne naștem, viața noastră este plină de obstacole. Mereu ne-am lovit de obstacole specifice etapei noastre de evoluție. Dar, la fiecare etapă în care ne aflăm, acele obstacole ni se par dificile și dureroase.

Cu siguranță te-ai confruntat cu momente în care ai simțit că acea problemă te depășește și ai nevoie fie de un ghid sau un mentor care să te ajute. Sau poate de o variantă mai bună a ta care să fie capabilă să rezolve acea problema direct de la sursa ei.

Iar întrebarea care se pune este:

Ce faci tu ca să te ajuți? Ca să îți oferi spirjinul de care ai nevoie? Apelezi la ajutorul unui specialist sau lași problema așa, observând cum devine tot mai dificilă de rezolvat?

Din experiența mea, cel mai mult m-a ajutat faptul că, mereu când am simțit că ceva mă depășește sau mă neliniștește, pe lângă faptul că am căutat să-mi pun întrebari sincere, am apelat la ajutorul unui specialist. Am avut mai mulți mentori de-a lungul timpului.

În acest fel, am reușit să mă înțeleg mai bine pe mine, ce resurse interioare am ca să pot depăși acea problemă, care este sursa problemei și ce pot face astfel încât să nu o mai repet, etc.

Și am făcut acest pas încă de când aveam 18 ani. 

18 ani, un vis, ambiție, dar și multe frici, blocaje… pe care le-am depășit ușor-ușor cu timpul.

În acest fel, doar fiindcă am fost deschisă, am rezolvat foarte multe probleme și am înțeles cum anume pot să le evit pe altele.

Recunosc că nu am fost mereu constantă, dar îmi mulțumesc pentru faptul că am acționat la timp, atunci când m-a durut, fără să las lucrurile să se agraveze sau să apară multe alte probleme pe parcurs.

De aceea, cred că e foarte important ca tinerii să facă psihoterapie. Să se înțeleagă mai bine pe ei, ce valori interioare au, ce calități au, ce resurse interioare au, ce își doresc cu adevărat de la viață…

Trăim niște vremuri în care știm atâtea despre toate, dar atât de puține despre noi… și iată cum pierdem esența. De aici ar trebui să înceapă educația și chiar să fie introduse astfel de materii în școală, ca tinerii să fie pregătiți pentru viață și pregătiți să se confrunte cu obstacolele de care au parte constant.

Câte depresii și vicii nu ar putea fi evitate dacă tinerii și-ar cunoaște vocația, misiunea personală și ceea ce vor să facă cu adevărat în viață. Pentru că, așa cum bine știm, viciile nu sunt altceva decât încercarea umplerii unui gol din interior sau uitarea unei probleme reale.

Iarăși, depresiile apar în cea mai mare parte când lipsește energia personală și când nu știi încotro te îndrepți cu adevărat și ce te face fericit în viață. Ai pierdut sensul vieții și cauți să te refugiezi în dependențe care te omoară lent, ca picătură chinezească.

Sunt ferm convinsă că, cu cât începi mai devreme acest proces de auto-cunoaștere și auto-educație, cu atât mai mult vei reuși să ajungi acolo unde îți dorești. Fiindcă te-ai înțeles pe tine, cum funcționezi și ce îți trebuie în această viață ca să fii fericit.

Cel puțin, la mine așa a fost. Am început încă de mică să caut răspunsuri, să lucrez cu mine, să mă înțeleg pe mine și ce-mi doresc de la viață.

Cred cu tărie că, dacă fiecare persoană ar începe acest proces cât mai curând, ar simți că e cea mai bună decizie pe care a luat-o până acum. Fiindcă, odată ce începi acest proces, nu are cum să fie mai rău decât până acum. Și știi că nu te vei mai întoarce niciodată la varianta care ai fost. Vei deveni constant o variantă din ce în ce mai bună a ta. Asta e frumusețea vieții. Să te vezi pe tine crescând și evoluând în permanență. Și, chiar dacă vor există mereu obstacole, tu știi că fiind la alt nivel, vei avea puterea și abilitatea să le depășești mult mai ușor, fără să intri în starea de victimă sau să renunți la visurile tale.

Când am simțit că am nevoie să lucrez la mine, mi-am spus: „am să îmi aleg un mentor cu care să rezonez și să mă auto-depășesc constant, fiindcă vreau să devin tot ceea ce pot deveni, să mă văd pe mine strălucind, fericită și împlinită în toate aspectele vieții!”

Așa cum spunea și Einstein, aceleași acțiuni conduc la aceleași rezultate. Acțiuni diferite – rezultate diferite. Și vestea bună e că poți începe chiar acum să iei alte decizii pentru tine. Nu mai contează ce a fost, ci ce alegi să faci chiar de azi. Asta îți poate schimba viața.

Așadar, ești pregătit să te aventurezi într-un proces în care nu vei mai fi niciodată ce erai astăzi sau ieri, ci mereu o variantă a ta din ce mai în ce mai bună? Dacă da, atunci te invit să găsești un specialist cu care să rezonezi sau te invit cu drag să lucrăm împreună dacă simți că rezonezi cu mine. Mă poți contacta direct aici.

Nu uita, cea mai de preț investiție este cea în tine însuți!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!