Now Reading
Anxietatea și atacurile de panică în prag de sărbători

Anxietatea și atacurile de panică în prag de sărbători

andrei-tișu
anxietatea-și-atacurile-de-panică-în-prag-de-sărbători

Atacuri de panică în prag de sărbători

Suntem obișnuiți să spunem că sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase din an, că familia se adună în jurul bradului și suntem foarte fericiți și bucuroși că ne întâlnim.

Am putea spune că aceasta este frumusețea sărbătorilor de iarnă, sentimentul de siguranță oferit de familie.

Îmi pare rău că trebuie să distrug acest mit, dar sunt foarte mulți oameni care sunt, în special în această perioada a anului, cuprinși de anxietate, intră într-o profundă depresie și înfruntă atacuri de panică la tot pasul.

De ce se întâmplă asta?

Motivele sunt diverse, de la faptul că nu au cu cine să își petreacă sărbătorile și până la presiunea familiei, discuțiile veșnice despre planurile de viitor, de cuplu sau de afaceri. Nu puțini sunt cei care trec prin atacuri de panică generate de pregătirile pentru diversele mese în familie, numeroase cumpărături și bani cheltuiți fără control, întâlnirile plicticoase, monotone și discuții despre kilogramele în plus, salariu nesatisfăcător, o carieră care stagnează și o viață care se transformă într-o obișnuință constantă.

Deloc de neglijat sunt oamenii care, dintr-un motiv sau altul, sunt singuri de sărbători. Fie că așa au preferat ei, fie că nu au avut de ales, aceștia sunt cei mai vizați de anxietate, depresie și atacuri de panică. Ei se regăsesc în seara de Ajun sau în ziua de Crăciun, singuri, la o masă stingheră și o sticlă de alcool și trec foarte repede prin stările de frică și au atacuri de panică. Nu au pe nimeni în jur să îi asculte și ajung foarte ușor să dramatizeze situația pe care o au.

Ce ar fi de făcut?

În primul rând, oamenii care se știu în postura de a fi singuri de sărbatori ar trebui să aibă grijă de sănătatea lor mentală și să își acorde mai multă atenție, în special pentru nevoile lor emoționale.

Este momentul să își cultive relații cu oamenii buni din jurul său și să contruiescă o relație de apropiere cu ei, astfel încât să își poată petrece sărbătorile într-o companie plăcută.

Nu în ultimul rând, este timpul ca toți să învațăm să spunem NU atunci când simțim că ne sunt încălcate limitele și barierele personale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top