Now Reading
18 ianuarie: Lună Plină în Rac

18 ianuarie: Lună Plină în Rac

mihaela-totir2
18-ianuarie-lună-plină-în-rac

În noaptea dintre 17 spre 18 ianuarie, la 1:49, se formează aspectul exact de Lună Plină în Rac. Ascendetul momentului se află în Scorpion cu ambii guvernatori implicați și ei „relații” tensionate cu Luna Plină. Astfel, Luna este deja în opoziție cu Soarele, căci altfel nu am vorbi despre Luna Plină, în timp ce alături de Soare se află Pluto (guvernatorul modern al Scorpionului) promițând astfel dezvăluirea unor emoții ținute bine până acum în frâu dar care „ies” deodată, surprinzând pe cei implicați.

Familia și relațiile de familie vor fi în centru, sunt exprimate tensiuni acumulate în timp de către membrii acestora; pot avea loc izbucniri emoționale sau mici accidente casnice care cer intervenții de urgență: s-a spart o țeavă, o inundație, zboară o farfurie la nervi și trebuie înlocuită fereastra, ș.a.m.d…

Uranus se pregătește să iasă din retrogradare, devenind staționar în timp ce formează un aspect tensionat cu Mercur retrograd din Vărsător, conjunct cu Saturn. Acest aspect aduce confuzie mentală și dificultate în a vedea realitatea obiectiv, destinația, încotro mergi.

Soluția vine de la aspectul armonios format de Lună și Neptun în care se implică și Soarele cu Pluto. Ancorarea în propria ființă, centrarea, meditația aduc acum oportunitatea de a accesa resurse interioare, creativitate, ieșirea din tipare de familie, chiar transgeneraționale.

Acest moment de Lună Plină este o invitație de a face un pas în spate și de a simți lucrurile. A le lăsa să se întâmple în timp ce observi și te lași ghidat de intuiție, emoție, sentimente. Luna se află în Rac – acasă la ea – unde simte imediat nevoia celui drag și se îngrijește să fie împlinită fără a tulbura apele prea mult. Este necesar să te centrezi, să eviți capcanele activității mentale surescitate de cuadratura Mercur Retrograd – Saturn cu Uranus și să eviți astfel o experiență într-un roller coaster mentalo-emoțional.

Emoțiile se cer exprimate, iar recomandarea mea este să nu implici ironia și sarcasmul în procesul de comunicare, ci din contră, să te concentrezi pe exprimarea acestora cu o intenție de vindecare, închidere, eliberare, de iertare și „let go” (să nu uităm că ascendetul momentului se află în Scorpion!). Să spui ce ai de spus, să dai jos din suflet acel greu care apasă și vei scoate, astfel, și acel gând care nu te lasă să dormi. Calea de a înțelege orice conflict mental sau de a împăca orice gând care îți apare va duce la epuizare mentală și irasbilitate, nicidecum la liniște și pace. A înțelege „de ce?” poate fi o capcană, în timp, ce a simți și a permite lucrurilor să se așeze în mod firesc, fără presiune exterioară, aduce liniște.

Folosește emoția ca punct de start al comunicării, nu răspunsul mental la emoția respectivă.

Tot pe 18 Ianuarie mai are loc o schimbare majoră de energie. Destinul, Nodul Nord numit în astrologie, părăsește semnul Gemenilor și se mută în ograda Taurului. Firește, Nodul Sud, se mută și el în Scorpion. Timp de aproximativ 18 luni vom contribui cu toții, în domeniul de viață din astrogramă reprezentat de Scorpion, la o transformare profundă, o alchimie emoțională și o eliberare de resentimente, la vindecare și desprindere de un trecut ce nu ne mai servește. Dar și la găsirea de noi resurse creatoare bine ascunse (încă!) în fiecare din noi. Acest aspect a mai fost prezent în viața noastră în 2003-2004; poți analiza situatiile de viață cu care te-ai confruntat atunci ca să îți faci o idee despre traiectoria acestui an.

Deloc întâmplător că acest tranzit începe chiar de această Lună Nouă în Rac ce susține vindecarea arborelui genealogic.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top