Now Reading
Dansul celor 7 chakre

Dansul celor 7 chakre

elena-carmen-ţuca
dansul-celor-7-chakre

„Dragă dans, luminează ceea ce este întuneric în mine, întărește ceea ce este slab în mine, remediază ceea ce este stricat în mine, leagă ceea ce este rupt în mine, vindecă ceea ce este bolnav în mine și reînvie pacea interioară și iubirea care au murit în mine!” ( autor necunoscut)

Mintea și corpul sunt două sisteme profund interconectate, ceea ce îl afectează pe unul îl afectează și pe celălalt. Lucrul conștient cu corpul dizolvă separarea dintre corp și minte. Cu cât ești mai dispusă să faci asta, cu atât devii mai capabilă să exprimi și să te canalizezi în mod autentic către adevărata ta esență.

În articolul său despre belly dance, de pe www.magicalmotion.com, Christina Sophia declara: „Pe măsură ce dansăm, învățăm să ne iubim corpurile și suntem astfel aduși în contact intim cu un sentiment de unitate cu noi înșine și cu viața care curge prin noi. Începem să înțelegem că Puterea Supremă este nu numai cu noi, ci și în noi. Dansul, folosit ca disciplină spirituală, devine o meditație asupra prezentului și ne poate învăța multe despre modul în care noi, ca ființă (spirit) trăim în interior, interacționăm și creștem prin corpul nostru”.

Chakrele sunt puncte de energie prin care viața curge în și din corp. Deși sunt situate pe corpul eteric, acestea sunt porțile dintre fizic și metafizic. Pentru a fi într-o stare de sănătate perfectă, atât fizic, cât și emoțional și pentru a obține o stare de liniște, trebuie să ai chakrele echilibrate. Corpul are nevoie de mișcare pentru că fără ea energia devine stagnantă și la fel și chakrele. Funcția acestor puncte energetice  depinde de fluxul energiei vitale, iar mișcarea corpului fizic poate ajuta la stabilirea și reglarea necesarului de energie de la nivelul chakrelor. În acest context, terapia prin dans este o tehnică foarte eficientă pentru a aduce la suprafață blocaje emoționale profunde.

„Lucrând cu chakrele prin terapia prin dans, se merge pe ideea că indirect, prin mișcări, acestea sunt, de asemenea, lucrate și curățate simultan prin eliberarea eficientă a blocajelor de energie aflate în aceste zone. Belly dance-ul poate fi folosit pentru a facilita acest proces într-o manieră concentrată și pentru a obține rezultatele dorite prin ruperea modelelor de energie care ne țin pe loc. Învățarea modului în care anumite mișcări specifice belly dance-ului activează, curăță și echilibrează fiecare chakra în parte este utilă  pentru a te trata pe tine însăți ”, afirmă Dipti Jaiswal, Fondator – Profesor al modulului Secluded Truth & Chakra la cursul Pune Dance Movement Therapy.

În modelul yoghin, o boală intră mai întâi în corpul auric înainte de a se manifesta într-o boală fizică. Înainte de a trezi chakrele, trebuie să le activezi și mișcarea ajută în acest sens. Belly dance-ul sacru are capacitatea de purificare, eliberând emoții și dureri blocate în corp. Acest lucru se întâmplă datorită activării punctelor energetice. Prin urmare, înțelegerea sistemului chakrelor este esențială pentru înțelegerea modului în care emoțiile afectează corpul fizic.

Știința avansată devine magie acolo unde se întâlnește cu spiritualitatea. Pe tărâm metafizic, terapia bazată pe artă se bazează pe sistemul energetic subtil, care își are rădăcinile în fizică cuantică. Cu toții suntem corpuri de energie care vibrează la diferite frecvențe.

Sistemul de chakre conține în interiorul său șapte chakre majore, fiecare acționând ca o poartă energetică care permite energiei universale să curgă în și din sistemele noastre. Fiecare chakră corespunde anumitor organe ale corpului și reflectă un aspect al conștiinței la nivel emoțional, psihologic și spiritual. Fiecare are, de asemenea, propria sa frecvență vibrațională, precum și un element atribuit, arhetip, culoare, sunet, imagine. Toate acestea pot fi folosite ca și căi spre chakre, permițându-ti să te conectezi mai profund cu energiile existente în fiecare dintre ele. Terapia prin dans oriental acționează ca o verigă și un instrument pentru a realiza acest lucru.

„Belly dance-ul  este o artă care îți permite să te conectezi profund la acea parte din adâncul tău, ajungând la adevărată ta esență, la cine ești tu cu adevărat. Din punctul meu de vedere, principala calitatea a dansului oriental este că îți readuce strălucirea. Nu numai că îți colorează viața, dar te face să radiezi! Dansul întărește abdomenele, coapsele, brațele, spatele, fesele și șoldurile. Mușchii care sunt greu de tonifiat prin metodele tradiționale, răspund rapid la belly dance. Participantele pot chiar corecta o postură incorectă cu mișcările izolate ale dansului. Și pentru că, de obicei, ele consideră că este mai interesant decât majoritatea celorlalte forme de exerciții, a devenit o modalitate plăcută și durabilă de a pierde în greutate și de a tonifia mușchii, indiferent de vârstă sau de nivelul de fitness. Nu este surprinzător că poate fi folosit chiar și în timpul sarcinii – până în al treilea trimestru – pentru a pregăți mușchii abdomenului pentru naștere.” spune Pooja Wadke, fondatorul academiei Shimmer Belly Dance, profesor al modulului de belly dance.

Dansul oriental te ajută să te vindeci, să te împrieteneșți cu corpul tău și să-ți redobândeșți feminitatea. Văzându-ți pântecele ca leagăn al vieții umane și onorându-i capacitatea creativă naturală a corpului feminin, belly dance-ul merge împotriva curentului negativ care pictează burtica cu conotații disprețuitoare. Procedând astfel, dansul oriental restabilește o „relație corectă” cu corpul, relație care a fost tulburată de secole de condiționare patriarhală.

Dacă ești pregătită să faci loc în corpul tău pentru iubire, eliminând traumele, energia stagnanta și emoțiile negative, atunci te aștept cu drag la noul grup de lucru pe feminitate pentru a desluși împreună misterele și beneficiile belly dance-ului sacru!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top