Now Reading
Darurile vindecătoare ale belly dance-ului sacru

Darurile vindecătoare ale belly dance-ului sacru

elena-carmen-ţuca
darurile-vindecătoare-ale-belly-dance-ului-sacru

Imaginează-ți o perioadă în care femeia era onorată, în care era venerată ca dătătoare de viață, ca purtătoare de înțelepciune și ca un vindecător cu o energie hrănitoare.  Ea vedea natura ei senzuală ca fiind sacră, percepând-o ca o esență a fertilității și a energiei care susține viața. În pântecul ei se formează copilul. Prin corpul ei, viața este reînnoită. Fără ea, viața s-ar sfârși. Corpul ei este un templu viu.

Atunci când dansează belly dance, șoldurile ei se leagănă înainte și înapoi, atrăgându-ți atenția asupra formelor ei feminine. Se învârte,  iar voalul zboară în jurul ei. Burtica i se ondulează și brațele ei șerpuiesc în sus și în jos, șoptind, parcă, cultul antic, cea mai veche religie.

Pe lângă creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea imaginii corporale, inducerea unei stări de bine, experimentarea unui alt fel de meditație, bellydance-ul sacru are și alte daruri pentru tine:

Descoperirea zeiței interioare

Divinitatea feminină a fost venerată de secole. De-a lungul istoriei, Zeița a fost considerată ca fiind principiul creator și hrănitor. În ritualurile ei magice, belly dance-ul a fost forma ei de liberă exprimare aleasă. Dansul exotic al eliberării era în armonie cu ciclurile lunare și ritmurile cerești și onora, totodată, pe Mama Pământ, fertilitatea și nașterea.

Când participi la cursuri de belly dance, spiritul realizează un dans de sărbătoare care îți onorează Zeița interioară. Înveți cum să induci un tremur la nivelul corpului, vibrând la unison cu întreg Universul. Tot aici, descoperi cum să îți unduieşti trupul, afli cum să stăpâneşti tehnici din ce în ce mai complexe și ai posibilitatea de a te îmbraca în costume frumoase specifice acestui tip de dans, costume care potențează experiența ta ca zeiță.

Identificarea identității sinelui tău superior

Atunci când se realizează în grupuri, belly dance-ul sacru oferă o oportunitate femeilor să se întâlnească pentru a se destinde, pentru a se conecta și pentru a explora legătura spirituală sacră cu care ne naștem cu toții. Multe dintre mișcările care sunt predate sunt modalități sacre de reconectare la energia spirituală a Sinelui tău Superior, adevărata ta esență. Unul dintre cele mai familiare gesturi implică plasarea unei forme de piramidă, realizată cu mâinile, pe al treilea ochi care este poziționat pe frunte. Acesta este un vechi simbol egiptean al protecției.

Pe măsură ce se avansează în tehnica bellydance-ului, se folosește recuzită, șaluri și evantaie cu eșarfe, pentru a ascunde și dezvălui părți ale corpului și pentru a accentua curbele feminine ale șoldurilor. Mișcările fluide pe care le faci cu ajutorul recuzitei, te împuternicesc să te exprimi liber, aducând un plus de mister, magie și poveste dansului tău. Cu ajutorul mișcărilor realizate cu șalurile, poți relata fără cuvinte emoții, stări, traume, dureri, putând totodată pune în scenă și un final ideal al situației problematice cu care te confrunți.

Zeiței îi place puterea, iar femeile care se reunesc în mod regulat pentru a dansa împreună, fac o alegere pentru a-și lua puterea înapoi, în propriile mâini.

Echilibrarea energiei  feminine

Mișcarea fizică realizată în cadrul belly dance-ului este o modalitate puternică de a trezi energia feminină. Tremurul rapid al corpului trezește energia de la nivelul abdomenului, a coapselor și a feselor, contribuind la stimularea energiei creative care se află în chakra sacrală (situată în abdomenul inferior). Această mișcare eliberează, de asemenea, energie stagnantă care este asociată cu emoțiile depozitate în corp.

Mișcarea circulară a șoldurilor și realizarea figurii 8 cu pelvisul este una dintre mișcările de bază pe care le înveti prin intermediul belly dance-ului. Se consideră că această mișcare ritualică și ritmică ajută la pregătirea corpului pentru naștere și exprimă, de asemenea, puterea spirituală.

Pregătirea corpului pentru naștere

Se știe că acest tip de dans își are rădăcinile în ritualurile antice de naștere, deoarece mișcările lui pun accentul pe șolduri care sunt văzute ca fiind leagănul vieții. Mișcările circulare care se realizează cu pieptul și cu pelvisul, precum și ondulațiile abdomenului, ajută în mod natural femeile în timpul sarcinii, nașterii și recuperării după naștere. Mama și bebelușul se leagă mai puternic printr-un dans sacru împreună, și cât timp el se află în burta ei și mai târziu  când se află în brațele ei.

Acest tip de dans antrenează mușchii stomacului nu numai prin contracție, ci și relaxare și extindere. Mișcările imită nașterea și multe femei au raportat nașteri mai ușoare și experiențe de recuperare mult mai rapide.

Dansul împuternicește femeia prin punerea ei în contact cu înțelepciunea înnăscută a corpului ei de a naște cu încredere, bucurie și relaxare profundă.

Activarea înțelepciunii pântecului și a inimii

Belly dance-ul, cu mișcările sale șerpuitoare, unduitoare, tremurate și spiralate, din punct de vedere fizic, servește sănătății feminine generale prin tonifierea și echilibrarea organelor sexuale. Din punct de vedere spiritual, dansul activează o conexiune puternică a femeii cu înțelepciunea pântecului ei și ajută la trezirea energiei Kundalini.

Toate mișcările făcute cu bazinul pot fi dansate identic cu pieptul, activând centrul inimii, răspunzător cu capacitatea de a da și de a primi iubire.

Conectarea la înțelepciunea ancestrală a naturii: foc, apă, aer și pământ

Prin intermediul belly dance-ului dacruînveți cum să aduci în viața ta cele 4 elemente (apă, aer, foc, pământ), în funcție de care sunt nevoile tale în acel moment: mișcările tremurate te conectează la puterea feminină a  elementului foc, aducând pasiune și dorința de acțiune; mișcările unduitoare ale corpului te conectează cu energia apei, ceea ce aliniază emisfera dreaptă și stângă și aduce calm și echilibrarea energiei; prin diferitele mișcări ale șoldurilor te poți conecta la energia pământ, fiind ancorată în realitate și trăind în momentul prezent; prin diferitele mișcări ale mâinilor și ale pieptului te poți conecta la energia fluidă a aerului, pentru a avansa cu usurință în toate proiectele pe care ți le propui.

Indiferent de vârstă sau de condiția fizică, orice femeie poate practica belly dance-ul sacru. Ai nevoie doar de o ținută confortabilă, care să îți permită să te miști, tălpile goale care să te ajute să te ancorezi și să îți dea stabilitatea mișcărilor, dorința de a învăța și un zâmbet larg pe chip. Realizat în grupuri terapeutice, binedispune, potențează energia feminină, împuternicește, creează legături cu celelalte participante, te pune în contact cu corpul tău și te ajută să te redescoperi într-o lumină nouă. Dacă te-am convins, te aștept să deslușim împreună tainele vindecătoare ale grupului de belly dance sacru!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top