Now Reading
Masajul Elisara ca demers al regăsirii de sine

Masajul Elisara ca demers al regăsirii de sine

ileana-bălan
masajul-elisara-ca-demers-al-regăsirii-de-sine

Centrul de masaj și terapii Elisara din București (lângă Cișmigiu) oferă Masajul Elisara ca demers al regăsirii de sine.

Viața agitată pe care o ducem, mediul în care trăim și care ne solicită la limită ne diminuează echilibrul ființei. Nu mai știm ce ne dorim de la viață, existența ne este limitată de griji minore, dar dureroase: jobul, cheltuielile de zi cu zi, imaginea pe care o oferim despre noi (și care nu coincide cu noi), dorințe care contrazic necesitățile.

Ce ne dorim de la viață? Curiozitatea în fața acestui miracol cosmic – VIAȚA a dispărut în noianul de tipare care ne înșfacă de la vârste din ce în ce mai timpurii. Tipare cu care suntem bombardați de părinți, rude, școală, sistem.

Am pierdut conexiunea cu noi înșine. Nu știm care ne e rostul, am uitat încotro ne îndreptăm. Familia, jobul, casa, mașina, cariera nu ne definesc pentru că oricât de tare am uitat, suntem totuși ființe spirituale. „Cine sunt eu” este ceva mult mai complex, de o spledoare greu de imaginat sau de cuprins în imaginea trunchiată și distorsionată a „personalității”.

Atingerea, în masajul Elisara, este o atingere conștientă, care te readuce în propriul trup făcându-te să îl redescoperi. Pentru că acest trup a înregistrat cu devotament tot ce ai trăit până acum (există bibliografie pe această temă interesantă: Corpul nu minte niciodată, de Alice Miller, Corpul nu uită, de Myriam Brousse, ș.a), reconectarea cu el îți poate reafirma adevărata identitate și te poate elibera de poverile trecutului.

În masajul Elisara folosim tehnici de masaj într-o combinație personalizată ființei care îl primește și momentului respectiv. Manevrele de masaj sunt făcute într-un ritm care permite terapeutei să îți asculte corpul și să îi descifreze unele dintre mesajele pe care ți le transmite și pe care poate nu le-ai auzit sau nu le-ai înțeles.

Acest dialog are loc pe mai multe nivele: fizic, mental, psiho-emoțional. De aceea masajul Elisara include diferite tehnici de masaj (deep tissue, drenaj limfatic, relaxare, lomi lomi, reflexogen, cu pietre calde) și folosirea de uleiuri esențiale de înaltă puritate, de la Young Living, care conferă o armonizare profundă, dar și eliberarea de stresuri generatoare de tensiuni și griji de tot felul.

Acest masaj complex și profund te reconectează astfel cu tine însuți/ însăți, amintindu-ți că ești o ființă cu o menire clară, cu o chemare pe care ai venit să o îndeplinești și pe care îți este mai ușor acum să ți-o reamintești. Masajul Elisara te scoate din colimatorul vieții cotidiene și te repune la cârma propriei existențe, îți redă puterea de autocontrol asupra propriei fințe.

Terapia Bach și terapia tahionică, pe care le oferim la Centru Elisara, aprofundează acest demers.

Si încă ceva important! Masajul Elisara îmbogățește psihoterapia, la cei care o practică. Relaxarea profundă pe care o conferă și folosirea uleiurilor esențiale poate ajuta la degajarea din subconștient și conștientizarea unor disconforturi care ne sabotează. Aducerea lor la lumină ne ajută să vedem ce ne împiedică să fim noi înșine și să fim eficienți în acțiunile noastre. Această cunoaștere ne poate ajuta să ne dezvoltăm și să înflorim ca ființă care își ia viața în mâini și o conduce în direcția dorită. De aceea este numit și Imperial.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top