Now Reading
Psihogenealogia: cum ne afectează rădăcinile familiale?

Psihogenealogia: cum ne afectează rădăcinile familiale?

anca-maftei-2022
psihogenealogia-cum-ne-afectează-rădăcinile-familiale

Toți creștem cu greutatea istoriei familiale asupra noastră. Fiecare dintre noi este rezultatul unui lung lanț psiho-genealogic.

Suntem continuarea mamei, a tatălui, a întregi linii familiale din care facem parte și a tot ceea ce s-a întâmplat strămoșilor noștri. Multe dintre conflictele noastre interne nu ne aparțin, sunt poveri familiale ce ne-au fost predate deseori sub formă de credințe inconștiente. Pentru a începe să ne construim cu adevărat propriul destin este necesar să ne uităm la circumstanțele de dinaintea nașterii noastre, pentru a găsi acele conflicte și secrete familiale care nu au fost rezolvate și povești ce nu au fost spuse.

Majoritatea situațiilor dificile și provocărilor din viața de adult își au rădăcina în conflictele petrecute în familie în primii noștri ani de dezvoltare, atunci când se stabilește tipul de atașament sau chiar în alegerile făcute de strămoși și de cei din linia familială, chiar încă de dinainte de a ne naște.
Identificându-ne, din iubire inconștientă, cu rudele noastre, repetăm toată această povară familială în toate aspectele importante ale vieții noastre: relația de cuplu, profesie, sectorul financiar, copii. La fel procedăm și în cele mai mici detalii ale vieții cotidiene, fără să conștientizăm acest lucru.
O parte din ceea ce suntem este genetică, dar există dovezi din ce în ce mai clare că felul în care ne comportăm în prezent, dar și alegerile personale provin din experiențele strămoșilor noștri. Practic, nu noi ne alegem să ne placă înghețata de ciocolată. E posibil să îți placă înghețata de ciocolată pentru că i-a plăcut și bunicului tău.

Cercetările științifice actuale privind transmiterea ADN sugerează cu tărie că experiențele părinților noștri și chiar ale bunicilor influențează comportamentul descendenților.

De exemplu, cum ar putea experiențele precum abuzul, traumele sau dependența să afecteze viitorii descendenți?

Citește continuarea articolului în ediția dublă decembrie 2021 – ianuarie 2022 a revistei Psychologies.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top