CItesti acum
Modificarea Constitutiei si discriminarea cuplurilor gay. Cateva precizari.

Modificarea Constitutiei si discriminarea cuplurilor gay. Cateva precizari.

Cuplurile gay sunt discriminate in continuare. Iata de ce nu mi se pare corect sa fie modificata Constitutia in definirea termenului de familie.

 

 

Zilele trecute Coalitia pentru Familie a fost amendata pentru ca in 2013 membrii ei plasat pe Calea Mosilor un panou publicitar homofob si discriminator. Pentru cei care nu-si amintesc, era ditamai afisul cu mesajul „Ti-ai inchipui fetita lesbiana? Ti-ai vedea baietelul homosexual?”

Era un panou in care atacau Liceul Cosbuc, pentru ca la acel liceu s-au organizat ore de educatie cu privire la drepturile omului, care includeau si informatii despre homosexuali. Pana la proba contrarie (daca li se gaseste ADN extraterestru, de exemplu), homosexualii sunt oameni, ca mine si ca voi.

Deci, logic, ar trebui sa aiba drepturi ca toata lumea; ba as zice ca in prezent ei au chiar mai putine drepturi in Romania decat mine sau decat tine, cititorule, pentru ca ei nu se pot casatori si nici nu pot adopta copii; au decis unii deja ca ei sunt mai putin oameni si, ca atare, nu li se cuvine orice).

Organizatiile din Coalitia pentru Familie au contestat amenzile in instanta la Curtea de Apel Bucuresti, sustinand ca panourile nu ar fi discriminatorii, ci sunt mesaje legitime și defensive adresate parintilor. Instanta a respins drept nefondata cererea celor doua organizatii, amenda ramane, motivand aceasta decizie asa:

„Analizand continutul mesajului existent pe cele doua panouri, Curtea constata ca acesta nu cuprinde doar o intrebare adresata parintilor cu privire la oportunitatea desfasurarii unor manifestari de genul «Luna Istoriei LGBT» realizata in perioada respectiva la Colegiul National Bilingv George Cosbuc de pe strada Olari […] ci mesajul principal este indreptat impotriva persoanelor apartinand comunitatii de homosexuali, lesbiene, care sunt vazute ca ceva rau in societate, sugerandu-se parintilor ca pot ajunge la aceasta concluzie evidenta prin faptul de a-si imagina copiii lor ca apartinand comunitatii LGBT. […]

Consecintele acestui mesaj sunt reprezentate, cum corect retine CNCD, de atingerea demnitatii persoanelor LGBT (care presupune ca membrii unei minoritati sa fie tratati cu respect de ceilalti membri ai societatii) si crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestor persoane”, a aratat Curtea de Apel Bucuresti.

Organizatiile au contestat si decizia Curtii de Apel, ajungand la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a hotarat, in 26 octombrie, ca recursul asociatiilor Pro-Vita si Aliantei Familiilor este nefondat. Decizia instantei supreme este definitiva si irevocabila.

Slava Domnului.

Desi „Domnul“ nu ar trebui sa se amestece in treburile astea, unii decid ca ar fi OK sa-L invoce cand le convine.

 

Dumnezeu, LGBT, modificarea Constitutiei si trei senatori saraci cu duhul

Nimic nu e mai iritant si mai periculos decat suficienta cu care unii oameni spun ce le trece prin cap, fara sa judece deloc inainte. Fara sa mai citeasca, sa mai intrebe, sa mai gandeasca. E periculos pentru ca ei sunt insi in pozitii de putere.

Zice senatorul Sebastian Grapa, inspirat de Duhul Sfant, ca modificarea Constitutiei in treaba cu definirea familiei nu aduce atingere ideii de stat laic. Serios?! Adica nuuuu… n-are ea treaba cu asa ceva!

In mintea dumisale plina de contradictii senine si absurditati, e ok sa declari ca slujesti statul laic, daaaaaaar, declama domnul Grapa, patetic: „Va vorbeste un cetatean al acestei republici, tata a trei copii, trei fetite. Exista o normalitate de la care nu avem voie sa ne indepartam (…) Cea mai mare realizare pe care Dumnezeu a lasat-o omului este aceea de a procrea si de a se inmulti.

Aceasta inmultire se face asa cum stim noi cu totii. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar inseamna o autoritate in materie de judecata care sa stabileasca ca un cuplu, cum vreti dumneavoastra sa il numiti, sa poata sa infieze”, a mai afirmat Grapa, adaugand ca este vorba de „un cuplu el-el sau un cuplu ea-ea”.

Stimate domnule Grapa,

  1. Cine sunteti dvs sa decideti ce e normalitate si ce nu e? Faptul ca aveti trei fetite e irelevant in discutia de fata. Puteati sa nu aveti deloc copii sau sa va fi reprodus dublu pana azi. Nu era relevant in discutie. Cineva care nu poate avea copii se poate casatori, sau nu-i dati voie dvs. pentru ca nu e „normal“?
  1. Ati avut vreo vreo conversatie cu Dumnezeu si v-a spus El care e „cea mai mare realizare pe care o lasa omului“? Stiti dvs sigur care-i aia?

Din punctul meu de vedere, o realizare la fel de mare (ba chiar si mai si) este romanul „Muntele Vrajit“ scris de Thomas Mann si „Portretul lui Dorian Grey“ al lui Oscar Wilde, romanele scrise de Virginia Woolf, Gide, Proust ori sinfoniile lui Ceaikovsky, picturile lui DaVinci, Michelangelo, Frida Kahlo, si filmele lui Almodovar.

O foarte mare realizare este inventarea computerului, atribuita lui Alan Turing. Sunteti de acord ca sunt niste mari, foarte mari realizari? Niste realizari uriase? Ceva ce dvs, domnule Grapa, nu ati fi putut, chiar daca faceati eforturi mari? Ei bine, domnule Grapa, ce au astea in comun este ca sunt operele unor homosexuali sadea.

  1. Mai spuneti, bombardand lumea cu tampenii: „Aceasta inmultire se face asa cum stim noi cu totii“ (aici, imi imaginez cum domnul Grapa ne face cu ochiul…).

„Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar inseamna o autoritate in materie de judecata care sa stabileasca ca un cuplu cum vreti dumneavoastra sa il numiti („gay“, n.n.) sa poata sa infieze…“

Domnule Grapa, cum se face inmultirea aceasta? Va rog sa-mi desenati. De exemplu, un copil conceput in vitro e OK? Si de ce ma rog sa nu aiba dreptul de a adopta copii cuplurile de homosexuali?

Asta se intampla deja in SUA si nu au loc dezastrele de care va temeti (luati un calmant). Dimpotriva. Acei copii cresc normal si au parte de figuri de atasament securizante, au resurse financiare si de educatie suficiente, asa cum cei abandonati in spitalele romanesti nu au…

De ce sa nu poata adopta copii cuplurile gay, domnule Grapa?! Aveti dvs. vreun argument stiintific imbatabil, de psihologie a dezvoltarii copilului, ati citit poate studii care demonstreaza ca ar trebui interzisa adoptia de catre gay?

Daca ati fi avut decenta sa va mai informati inainte de a deschide gura, ati fi aflat ca dimpotriva, cuplurile de gay cresc copii mult mai echilibrati decat multe din perechile „traditionale“, pentru ca ei chiar si-i doresc pe acei copii, si sunt mai atenti la nevoile lor, tocmai pentru ca lumea e cu fundul in sus si sunt judecati aspru daca fac greseli.

Cuplurile hetero nu sunt sub lupa asa de mult in materie de abilitati de parenting, ei pot sa dea rateuri, ca doar sunt „normali“…

  1. Majoritatea studiilor facute in tari dezvoltate arata ca acei copii adoptati de cupluri gay nu au probleme psihice, asa cum crede si senatoarea PNL Mariana Campeanu.

Doamna a spus, ritos, ca parerea a trei milioane si jumatate de oameni, care au semnat initiativa cetateneasca, nu poate fi ignorata. „Copiii crescuti in familii cu doi tati sau doua mame cresc cu traume psihice.

Nu avem dreptul sa decidem noi in locul unui copil care nu isi poate exprima optiunea”, a spus Mariana Campeanu.

Ba eu cred ca poate fi ignorata, doamna Campeanu. Daca niste milioane de oameni spun o prostie, nu inseamna ca acea prostie devine adevarata sau corecta. Este o greseala de judecata cunoscuta deja de catre psihologi, se numeste gandire de grup.

Daca un grup are o idee, un comportament, oarecare, sune sanse sa se ralieze la el multi altii, in mod irational, fara sa-si explice de ce. Pentru ca fiinta umana e gregara. Asta-i tot. Ati citit Jurnalul lui Mihail Sebastian, doamna senator Campeanu?

Acolo autorul povesteste cum un grup mai mare de oameni a ajuns la concluzia ca evreii trebuie starpiti. Ar fi trebuit sa fie ascultati sau ignorati, ba chiar opriti? Ce credeti despre asta? Erau mai multi de 3 milioane, la ora aceea, in toata Europa.

Casatoriile gay si fricile cel mai stupide

Un al senator intervine si el in discutie, cu dubitatii si cogitatii adanci, de o mare subtilitate intelectuala si o abordare originala de iti da ameteli… Citam: „Ce s-ar intampla daca barbatii s-ar casatori intre ei si femeile cu femeile?

Dumneavoastra considerati ca, daca familia nu ar fi cum este acum, ati mai exista azi in fata noastra? Pe noi nu puteti sa ne convingeti, dar va indemn sa iesiti in strada sa convingeti oamenii sa voteze impotriva. Pentru ca, aici, cu argumentele cu care veniti, nu stau deloc in picioare”.

Stimate domn, sa va raspund la nivelul dvs: familia nu e amenintata defel daca se permite casatoria intre gay. Dupa cum vedeti, in Franta, homosexualii se casatoresc daca au chef, la fel si in America.

In acelasi timp, cuplurile formate din barbat si femeie se casatoresc si ele daca au chef, si procreeaza (daca au chef). Nu are treaba una cu alta. Daca se permite casatoria intre gay nu inseamna ca toata populatia devine gay. A fi gay e o particularitate biologica, asa cum dvs, in mod particular, sunteti brunet (si stupid).

Orientarea sexuala a cuiva nu ar trebui sa fie relevanta in atribuirea calitatii de om, din care deriva drepturile umane fundamentale. Domnule senator, in trecut, cei de culoare erau considerati suboameni, si nu aveau drepturi egale cu albii.

Credeti ca era bine? E acelasi mecanism de gandire azi, in ceea ce ii priveste pe gay: unii au decis ei ca pot spune cine e om si cine nu, cu drepturi umane mai multe sau mai putine.

Stimati senatori, daca eu as putea imparti si ridica discretionar drepturi, l-as lua pe cel de a spune prostii, de care dvs uzati in exces.

 

Citeste si: 

Avortul e un drept, indiferent de ce cred unii

Despre decizii

 

Foto: shutterstock.com

Care este reactia ta?
Frumos
0
În regulă
0
Jucăuș
0
Se poate si mai bine
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

La inceputul paginii