Now Reading
Relaţia adult – copil: de la haos la armonie

Relaţia adult – copil: de la haos la armonie

Revista Psychologies

Atelierul se adresează părinţilor, cadrelor didactice, psihologilor, consilierilor şcolari, asistenţilor sociali, tuturor categoriilor profesionale care interacţionează cu copii şi persoanelor interesate în mod direct de îmbunătăţirea relaţiei adult-copil.

Programul va fi susținut de Aleth Naquet, psiholog clinician, formată în Metoda ESPERE® de către Jacques Salomé. Din 1996, este formator şi moderator în relaţiile umane în cadrul centrului ADRES, fondat de ea în Paris. Până în luna mai 2009 a fost preşedintele Institutului ESPERE, garantul metodei. Aleth Naquet este, de asemenea, practiciană şi formatoare TIPI (Tehnica de identificare senzorială a fricilor inconştiente) şi practiciană EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Obiectivul atelierului este acela de descoperi și de a pune în practica noi moduri de comunicare şi poziţionare faţă de copiii de toate vârstele (de la nou-născuţi la adolescenţi) şi de a construi cu ei relaţii vii şi armonioase, care să le permită să se dezvolte mai bine, să-şi îmbunătăţească viaţa în familie şi societate.

Participanții vor primi o Atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare în Metoda ESPERE® în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.

La sfârșitul celor două zile, participanții vor putea să conştientizeze şi să transforme mesajele anti-relaţionale în mesaje relaţionale, să se poziţioneze corect faţă de copii, să propună relaţii de confruntare, înlocuind astfel conflictele, să construiască o relaţie bazata pe autoritate, să propună copiilor care îi înconjoară o comunicare vie şi armonioasă.

Costul acestui atelier este de 190 Euro de persoană si include: participarea la program, suportul de curs, traducere (română – franceză, franceză – română) pe durata întregului program și 2 pauze de cafea.



Atelierul va aborda următoarele teme:

  • Echilibrarea funcţiilor parentale – mamă – mămică, tată – tătic;
  • Transformarea mesajelor toxice, anti-relaţionale în cadrul comunicării adult-copil;
  • Reguli de igienă relaţională;
  • Cele patru nivele de comunicare;
  • Deprinderea modului în care sa asculţi un copil şi un adolescent;
  • Bolile copiilor, comportamentele atipice şi limbajele corpului;
  • Diferenţierea dintre nevoile şi dorinţele copiilor;
  • A şti să ceri, să dai, să primeşti şi să refuzi în mod relaţional.

 

Pentru mai multe detalii și înscrieri:

www.amaneser.ro

e-mail: [email protected]

Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top