Now Reading
(P) Jucăriile, mai mult decât o sursă de distracție

(P) Jucăriile, mai mult decât o sursă de distracție

Cum conturezi personalitatea micuțului cu jucării educaționale.

Există numeroase studii care demonstrează că experiențele la care este expus copilul în primii ani din viață îl formează la nivel cerebral. Vorbim aici despre ce vede micuțul, ce aude, ce atinge și mai ales ce simte. Tocmai de aceea specialiștii recomandă părinților să fie atenți când investesc în jucării, acestea din urmă fiind împărțite de unii psihologi în două categorii – cele de care micuțul se plictisește foarte repede pentru că nu stârnesc interes și jucăriile concepute astfel încât lasă loc gândirii, creativității, unde conexiunile cerebrale sunt îmbunatățite în timp.

Cum poți începe căutările și alegerea jucăriilor din cea de-a doua categorie?

Întâi analizează și înțelege ce abilități dezvoltă micuțul tău, în mod normal, la vârsta la care este acum. Mergi apoi pe documentarea jucăriilor care s-ar potrivi perfect pentru planul de dezvoltare al copilului tău.

Copiii cresc și învață în primul rând de la părinți sau de la ceilalți micuți din preajma lor. Bebelușul de jucărie poate fi o opțiune aplicabilă și eficientă de educare. Păpușa Baby Alive a celor de la Hasbro, spre exemplu, este o opțiune atunci când vă doriți ca micuțul să și vadă ceea ce dumneavoastră îi explicați (așa trebuie făcut, așa este corect).

Baby Alive se apropie foarte mult de obiceiurile celor mici – este hrănit și bea apă și trebuie să îi fie schimbate scutecele, exact ca unui bebeluș. Poate fi o opțiune pentru părinții ai căror copii refuză mâncarea ori refuză să meargă la culcare. Baby Alive poate fi folosit de părinți pentru a-i responsabiliza pe cei mici, putând fi dat ca exemplu în care copilul să se regăsească.

Jucăriile Baby Alive  au diverse nuanțe de păr, culori ale pielii, astfel încât oricărui micuț să îi fie mai ușor să se identifice cu jucăria preferată.

Copilul are posibilitatea de a prepara el mâncarea jucăriei, prin noul produs Baby Alive Sweet Spoonfuls sau Bebe Linguriță. Micuțul învață astfel ce importanță are ora mesei.

Se apropie perioada sărbătorilor, când mulți dintre noi vom fi în căutare de jucării. Este indicat să fim atenți, așadar, la ce abilități ar putea să deprindă micuțul după respectivul joc, înainte de a cumpăra după criteriul vizual sau după sugestii primite de la prieteni.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top