Now Reading
10 startup-uri și ONG-uri selectate pentru programul Innovators for Children

10 startup-uri și ONG-uri selectate pentru programul Innovators for Children

Revista Psychologies
10-startup-uri-și-ong-uri-selectate-pentru-programul-innovators-for-children

A treia ediție a programului Innovators for Children a încheiat etapa de înscrieri cu 154 de aplicații din toată țara. 5 startup-uri și 5 ONG-uri au fost selectate să participe în a treia ediție a programului, dezvoltat de Impact Hub Bucharest împreună cu Impact Hub Basel, Fundația Botnar și Fundația Vodafone România.

  • EduMagic – platformă de microlearning automată care învață profesorii să predea interactiv nativilor digitali la clasă și la distanță
  • Fluxy – aplicație educațională care utilizează sistemul de învățare în flux, pe baza programei școlare pentru clasele V-XII
  • KidiBot Afterschool – program sincron și asincron de tip afterschool pentru copiii din clasele I-VI
  • KidKit – fișe de activități pentru preșcolari, bazate pe interdisciplinaritate, gândire critică și creativă, aduse la viață prin tehnologie
  • Kids Finance – soluție completă de educație financiară pentru copii, concepută cu grijă pentru dezvoltarea de obiceiuri sănătoase
  • MilkApp – aplicație eficientă pentru a gestiona activitatea primei bănci de lapte matern din România, dar și a băncilor care se vor înființa în viitor
  • Oncochain Pediatrics – platformă ce oferă copiilor cu cancer acces la asistență integrată continuă de calitate și date de valoare cercetării în domeniu
  • ProfAid Kit – program de formare a cadrelor didactice în gestionarea comportamentelor dificile ale copiilor atipici (cu tulburări/ CES/ dizabilități)
  • TeensUP – joc de monitorizare și calibrare emoțională pentru adolescenți, conceput de psihologi
  • TULLY – soluție de recunoaștere și gestionare a emoțiilor pentru copiii afectați de tulburări de integrare senzorială – ADHD, ODD, autism etc.

Criteriile de jurizare au vizat potențialul de impact al soluției propuse, strategia de atragere a clienților, fezabilitatea financiară și tehnologică pe termen lung, capacitatea echipei de implementare a proiectului, dar și gradul de inovare al produsului.

Juriul implicat în evaluarea proiectelor înscrise a fost format din: Adina Crețu – Director programe, Impact Hub Bucharest, Adelina Dondorici – Co-fondator, Parenting ADS, Adam Collins – Program Manager Impact Hub Basel, Diana Certan – Director Executiv, Organizația Umanitară Concordia, Irina Simulescu – Program Manager Impact Hub Bucharest, Sabina Antoci – Senior Program Manager, Fundația Vodafone România și Mihnea Rădulescu – Director Vodafone Business Unit. Aceștia vor fi activ implicați și în dezvoltarea proiectelor pe parcursul întregului accelerator.

Ce urmează pentru echipele selectate?

Echipele selectate vor avea 3 luni de pregătire formate dintr-o serie de workshop-uri, întâlniri de mentorat și monitorizare ce vor adresa impactul social al proiectelor, strategia de marketing și de propunere comercială, sustenabilitatea financiară și tacticile de atragere a partenerilor sau investitorilor. De asemenea, vor participa la o conferință de networking cu cei mai importanți actori din domeniu.

Pe 15 septembrie, echipele selectate vor participa la Pitch Day unde vor susține prezentările proiectelor în fața publicului și a mentorilor, iar cele 3-5 proiecte desemnate câștigătoare și vor avea acces la opțiuni de susținere financiară totală de minimum 50.000 de euro. De asemenea, ele vor intra într-o perioadă de dezvoltare a soluțiilor care va dura 6 luni și vor beneficia de o campanie de promovare la finalul programului, în martie 2022.

Programul este susținut de Fundația Vodafone România care oferă organizațiilor non-guvernamentale micro-granturi în valoare totală de 30.000 de euro.

Mai multe despre proiectele selectate se pot găsi pe pagina: https://innovatorsforchildren.org/finalisti-2021

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente, iar în București cu 3 locații centrale la Timpuri Noi, Universitate și Floreasca.

Fundația Botnar este o fundație elvețiană fondată în 2003, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea și starea de bine a copiilor și a tinerilor în zonele urbane în dezvoltare din întreaga lume. Pentru a atinge acest obiectiv, Fundația Botnar acționează ca un catalizator, connectând diverși parteneri și investind în soluții care folosesc intelingența artificială și inovația digitală.

Impact Hub Basel susține antreprenorii sociali și inovația sustenabilă. Organizația își propune să promoveze interacțiunea dintre membri și diferiți stakeholderi, prin diferite resurse, cum ar fi evenimentele, spațiul de coworking, programe de incubare, ideație și accelerare. Astfel, își dorește să creeze un ecosistem colaborativ unde inovația și schimbarea sunt încurajate, unde accesul la resurse de calitate, inspirație și informație este ușor și unde comunicarea și conectarea cu oameni diverși, cu aptitudini variate, este facilitată.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top