Now Reading
100 de copii si-au animat povestile la #SuperCoders

100 de copii si-au animat povestile la #SuperCoders

Revista Psychologies

Orange Romania a organizat a doua editie #SuperCoders, un workshop de programare destinat copiilor cu varste intre 10 si 13 ani. Atelierele de invatare a limbajelor de programare din acest an s-au desfasurat simultan in Bucuresti si in Cluj-Napoca si au reunit peste 100 de copii.

 

Pe parcursul a cateva ore, copiii au lucrat in echipe si au invatat sa utilizeze platforma Scratch, au propus scenarii si au creat povesti dand viata unor personaje animate, fiind incurajati astfel sa-si exprime creativitatea si imaginatia prin tehnici de codare. Cateva dintre animatiile celor mici sunt disponibile accesand linkurile de mai jos:

http://scratch.mit.edu/projects/47346858/

http://scratch.mit.edu/projects/47343618/

http://scratch.mit.edu/projects/47351586/

 

Evenimentul a fost transmis live, prin webcast, iar copiii din cele doua orase au avut ocazia sa-si prezinte unii altora programele create. De asemenea, micii programatori au invatat cum pot utiliza internetul eficient si in siguranta.

Evenimentul a fost organizat de catre Orange Romania cu sprijinul Simplon Romania si Salvati Copiii cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet 2015 (SID), o initiativa la nivel european ce are ca scop promovarea utilizarii internetului intr-un mod sigur si responsabil.

Tema din anul acesta a fost „resurse digitale pentru viitor”, iar Orange incurajeaza copiii sa invete limbaje de programare pentru a beneficia de cat mai multe oportunitati pe care le are de oferit mediul digital.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top