Now Reading
Asigura-te ca esti sanatoasa!

Asigura-te ca esti sanatoasa!

Revista Psychologies

Pe 25 aprilie, revista Unica a organizat cea de-a treisprezecea editie a Atelierelor de Idei Unica, eveniment care a avut loc la Hotel Marshal Garden, cu sprijnul companiei Gedeon Richter. Tema intalnirii a fost „Sanatatea la control!”.

Cele aproximativ 150 de cititoare ale revistei au avut ocazia sa afle o multime de lucruri interesante de la vorbitoarele evenimentului: Larisa Petrini, coach certificat international in sanatate holistica si nutritie integrativa, Carmen Bruma, vedeta TV si autoare a bestsellerului “Supla, sanatoasa, satula (carte vanduta in peste 250.000 de exemplare), dr Zorela Sgarbura, specialist Obstetrica-Ginecologie, medic cu vasta experienta in tratarea fibromului uterin si a infertilitatii, si Miruna Stanculescu, psihoterapeut, specialista in formare cognitiv-comportamentala.

Larisa Petrini a oferit o multime de informatii utile despre cum ne putem “antrena” in relatie cu obiceiurile noastre, pentru a ne transpune dezideratele legate de sanatate in obiective si pentru a reusi sa le integram in viata noastra de zi cu zi. Am aflat astfel mai multe despre managementul energiei si, mai ales, despre microobiceiuri.

Carmen Bruma, cunoscuta pentru forma sa fizica de exceptie – pe care a si evidentiat-o cu eleganta, venind imbracata in alb – ne-a atras atentia sa nu lasam raul in doze mici sa ne intoxice incetul cu incetul, indiferent ca vorbim despre mancare nesanatoasa, de activitati care ne irosesc timpul sau de relatii toxice. Apoi, ne-a oferit o serie de sfaturi menite sa ne ajute sa ne imbunatatim stilul de viata, sfaturi valoroase, bazate pe indelungata sa experienta personala.

De la dr Zorela Sgarbura am aflat ingrijoratorul fapt ca 25% dintre romance nu merg niciodata la un consult ginecologic, acest lucru expunandu-le adesea la afectiuni grave, precum fibromul uterin sau cancerul genital. Asta in conditiile in care, la 40 de ani, 60% dintre femei au deja un fibrom mai mic sau mai mare!

Am aflat nu doar cum se diagnosticheaza aceasta boala ce apare in interiorul muschiului uterului, ci si ce optiuni de tratament exista, inclusiv tratamentul medicamentos inovator, care poate permite unei femei cu fibrom sa ramana insarcinata si/sau sa amane interventia chirurgicala asupra fibromului sau chiar sa duca la involutia fibromului.

Psihoterapeuta Miruna Stanculescu a prezentat cu mult umor psihologia sanatatii, mai exact cum reactionam emotional atunci cand trebuie sa ne purtam de grija: de exemplu, cum unii dintre noi apeleaza la tehnica strutului, necontrolandu-si sanatatea intentionat, de teama vreunui diagnostic grav, ori cum altii, dimpotriva, isi cauta o boala cu temeinicie, ajungand in pragul ipohondriei.

Nu in ultimul rand, psihoterapeutul ne-a explicat cat de importanta este latura emotionala a oricarei boli fizice, pe care nu trebuie sa o neglijam daca dorim sa ne vindecam mai usor.

Seara s-a incheiat cu discutii informale, fotografii, gustari din partea hotelului Marshal Garden, apa oferita de Aqua Carpatica si mici cadouri din partea revistei Unica.

Urmariti contul de Facebook <Atelierele de Idei Unica> pentru a afla cand se va desfasura urmatoarea editie a Atelierelor de Idei!

Foto: Cristian Duminecioiu

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top