Now Reading
(P) Apusuri de soare uluitoare si activitati pline de interes in Santorini

(P) Apusuri de soare uluitoare si activitati pline de interes in Santorini

Revista Psychologies

Santorini, parte a arhipelagului insulelor Ciclade, este una dintre cele mai atractive destinatii de vacanta de pe litoralul Marii Egee, iar frumusetea sa incomparabila o face sa fie una dintre cele mai renumite destinatii din lume.

Geologia particulara a insulei, cu depresiunea vulcanica si plajele cu nisip negru, delicioasele produse traditionale, aromatul vin, si in special legendarul apus de soare, sunt doar cateva dintre caracteristicile care fac din Santorini o destinatie de vacanta unica si captivanta.

 

Plajele uluitoare din Santorini

Santorini impresioneaza prin plajele sale spectaculoase, care se deosebesc de toate celelalte de pe coasta Marii Egee, datorita originii vulcanice a insulei, care a dat nisipului culori vii si variatii minunate. Cea mai populara plaja a insulei este Red Beach, unde stanca rosie maiestuoasa domina peisajul, oferind un decor de poveste pentru momentele petrecute pe aceasta plaja vulcanica autentica.

La Vlihada, rocile vulcanice albe si nisipul negru creeaza  de asemenea un decor minunat pentru inot si pentru apusurile de soare de care te poti bucura pe plaja. Locuri excelente pentru facilitati turistice, care atrag foarte multi vizitatori in sezonul estival sunt Perivolos si Perissa, unde vei gasi cafenele, baruri, magazine si centre pentru sporturi acvatice.

Plaja din Kamari, cu nisip negru, care adaposteste la malul marii o seama de restaurante, cafenele si magazine, a primit distinctia de „Steag Albastru” pentru calitate si curatenie.

 

Activitati si vizite deosebite

Santorini este un izvor nesfarsit de idei interesante de activitati, care te asigura de momente magice, intr-un cadru natural desavarsit. Cele mai multe trasee includ traversarea caldeirei, vechiul crater vulcanic, sau a partii continentale a insulei, iar cel mai faimos traseu porneste din Fira, trece prin Imerovigli si se sfarseste in Oia.

Viziteaza fabricile de vin intr-un tur special organizat sau planifica a croaziera cu o ambarcatiune cu panze sau cu o barca traditionala pentru a te bucura de apusul de soare si peisajul unic pe care ti-l ofera depresiunea vulcanica.

 

De Geanina Ichim

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top