Now Reading
(P) Podul Minciunilor, simbolul legendar al Sibiului

(P) Podul Minciunilor, simbolul legendar al Sibiului

Revista Psychologies

In anul 1859, cativa mesteri angajati la fabrica Fredericus Hutte, au ridicat in inima orasului Sibiu, primul pod din fonta din Romania, si al doilea din Europa. Potrivit cronicilor, acesta a fost ridicat pe locul podului din lemn – Lügenbrücke, din 1771, care facea legatura dintre Piata Mica si Piata Huet.

 

Sibiu – muzeul in aer liber

De-a lungul timpului, sub acest pod se organizau adesea targuri comerciale la care participau o multime de precupeti veniti din toata tara. Unele legende spun ca localnicii erau adesea pacaliti sa cumpere produse false si scumpe, si de cele mai multe ori buzunariti. Hotii prinsi erau aruncati de pe respectivul pod. Pornind de la aceasta poveste, simbolul Sibiului a primit denumirea de ”Podul Minciunilor”.

Nu de putine ori, localnicii i-au atribui podului insusiri omenesti, spunand chiar ca acesta ”simte si se cutremura la auzul minciunilor”. Tot aici, tinerii indragostiti isi jurau iubire eterna, iar potrivit legendelor, cei care nu spuneau cu adevarat ce simt, incheieturile podului se miscau atat de tare incat exista posibilitatea ca mincinosul sa se prabuseasca in gol. Astazi, Podul Minciunilor a ramas cel mai exemplar simbol al iubirii, din Sibiu, unde tinerii casatoriti aleg sa se fotografieze, si sa-si lege iubirea prinzand un lacat de grilaj.

 

Constructii de legenda

Cel mai legendar loc din Sibiu leaga cele doua piete permitand accesul dintre Orasul de Jos si Orasul de Sus, fiind considerat cea mai exemplara constructie a vechiului oras sasesc – Hermannstadt, si a fost inclus pe lista monumentelor istorice ale judetului Sibiu in anul 2004.

Dincolo de povestile pe care probabil le vei asculta la o cafenea cocheta din centrul orasului Sibiu, vei descoperi aici o multime de bijuterii arhitecturale care te vor fascina. Unul dintre acestea este Turnul Sfatului, o constructie medievala impunatoare in care poti urca pentru a admira panorama uluitoare a orasului Sibiu.

 

De Madalina Isar

Curse turistice cu autocarul – Sibiu . Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com .

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top