Now Reading
3 lucruri pe care să le faci cu pastele când nu le mănânci

3 lucruri pe care să le faci cu pastele când nu le mănânci

Avatar photo

Lasă frâu liber creativității și creează din paste cele mai frumoase decorațiuni interioare, bijuterii sau jucării pentru copii. Personalizează-ți casa cu obiecte handmade sau oferă-le cadou celor dragi! Descoperă și alte soluții creative pe #Pastatrends.

Personalizează-ți bucătăria!

Preparatele delicioase au nevoie de ingrediente de calitate, rețete iscusite și mâinile tale dibace. Dar cum stilul de viață extrem de solicitant ne face cunoștință cu stresul sau oboseala, momentele petrecute în bucătărie nu trebuie să devină un alt task de pe lista cu nenumărate lucruri de făcut, ci clipe de relaxare, într-un spațiu pe care îl consideri al tău, și în care te simți confortabil.

Așadar, este timpul să adaugi o notă și mai personală bucătăriei tale, iar asta o poți face extrem de simplu și rapid cu paste Pambac!

Diversele modele de paste îți permit să decorezi extrem de ingenios coșurile pentru fructe, recipientele în care ții condimentele sau diversele ustensile pentru gătit.

De asemenea poți face chiar magneți pentru frigider cu tentă culinară. Astfel, bucătăria devine un spațiu autentic, cu o notă șic, unde îți e drag să gătești.

 

Fii designer de bijuterii

Cum vara este aproape și toate visăm la soare, plajă și rochii vaporoase, ce se potrivește mai bine cu spiritul liber și nonconformist al sezonului decât niște accesorii pe măsură.

Fie că le porți tu sau le oferi cadou femeilor dragi din viața ta, confecționează coliere, cercei sau brățări din… paste, desigur!

Imaginează-ți o rochie albă de dantelă, părul ușor decolorat de soare, bucle super lejere beach waves,  cercei supradimensionați din paste ori un colier supradimensionat și o brățară delicată din paste albe ce contrastează seducător cu pielea bronzată.

Un look sexi, nu? Sau dacă ești adepta stilului boho chic, aceste accesorii vor completa perfect ținutele boeme.  În plus, un produs handmade are valoare personală mult mai mare decât unul cumpărat.

 

Artistul priceput

Rezervă-ți ceva vreme în weekend pentru a crea un tablou inedit din paste și diverse materiale raw. Sau, seara, după serviciu, fă din realizarea lui mica ta oază de relaxare ce exorcizează tot stresul și problemele de peste zi.

Mai mult, se spune că activitatea artistică funcționează asemenea meditației, intrăm într-o transă binefăcătoare ce elimină stările negative, ne echilibrează emoțional și ne conectează mai mult la prezent și savurarea acestuia.

Cu singuranță conceptul de mindfulness nu îți e străin. Trăiește în prezent și bucură-te de activitatea ta ludică. Poți expune tabloul în propriul living sau îl poți oferi cadou cuiva special.

 

Timp de calitate cu cei dragi

Copiii adoră să se joace cu părinții lor, iar de data aceasta o puteți face diferit, renunțând la jucăriile lor obișnuite. Petrece timp de calitate alături de micuțul tău și meșteșugiți împreună decorațiunile interioare sau tablourile.

Fetițele cu siguranță vor fi extaziate de realizarea bijuteriilor, iar băiețeii pot constui din paste chiar și trenulețe, forturi sau soldăței. 

De asemenea fiecare poate concepe propriul său tablou care cu siguranță va topi inimile bunicilor sau învățătoarelor.

Așa le vei stimula creativitatea, îi vei învăța răbdarea, importanța și respectul muncii, bunăvoința și generozitatea. Plus că valoarea unui dar este dată de  semnificația sa, nu de costul material.

Și dacă putem aduce fericire celor dragi prin astfel de gesturi, e bine să o facem cât se poate de des, nu doar că este ziua lor sau o sărbătoare anume.

Actul creator merită sărbătorit, iar masa în familie este ocazia ideală. Nu doar un festin culinar, ci și un festin al emoțiilor pozitive.

Timpul petrecut cu familia și prietenii este o ocazie de reconectare cu sine și cu cei dragi, de primire și oferire a iubirii de care avem atâta nevoie pentru a trăi sănătos emoțional, de a ne redobândi echilibrul vieții agitate pe care o trăim.

Și cum toate produsele handmade au fost realizate din paste, este firesc ca prânzul sau cina cu cei dragi nouă să aibă ca ingredient vedetă tot pastele.

Așa că ne-am gândit să îți propunem o rețetă sănătoasă cu spirale integrale Pambac, pesto de spanac și semințe de dovleac. Desigur poți alege oricare dintre pastele Pambac, www.pambac.ro, spaghette, elice, penne, dar acestea sunt preferatele noastre.

Fierbe al dente circa 400 de grame de spirale integrale Pambac, și pune de-o parte jumătate de cană de lichid.

Apoi mixează în blender o cană de semințe de dovleac, jumătate de cană de pătrunjel, un sfert de cană de arpagic proaspăt, un sfert de cană de ulei de măsline, un cățel de usturoi, sare și piper după preferințe, o linguriță de suc de lămîie și o cană de baby spinach.

Pune pasta respectivă peste spiralele integrale, adaugă jumătatea de cană de lichid, încă o cană și jumătate de baby spinach, ricotta și roșii uscate după pofta inimii, și din nou sare și piper după gust.

Rapid, delicios! Poftă bună!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top