Now Reading
58% dintre romani au folosit IM pentru a spune „Te iubesc” pentru prima data!

58% dintre romani au folosit IM pentru a spune „Te iubesc” pentru prima data!

Revista Psychologies

Wndows

Romanii intra online pentru a flirta, chiar intr-un mod deloc lipsit de aventura, conform sondajului anual de Ziua Indragostitilor lansat anul acesta de Windows Live Messenger. Conform sondajului, 62% dintre cei intervievati prefera sa flirteze prin Instant Messenger (IM), deoarece se simt mai putin intimidati decat daca ar face astfel de confesiuni in mod direct.

Cand au fost intrebati de ce apeleaza la IM, printre motivele cel mai des citate se numara faptul ca IM le ofera mai mult timp de gandire (50%) si ii scuteste de sentimentul de sfiala pe care l-ar avea daca cealalta persoana i-ar vedea rosind (34%). De fapt, aproape doua treimi dintre respondenti (58%) recunosc ca au folosit IM pentru a spune „Te iubesc” pentru prima data, sugerand astfel ca acest serviciu contribuie intr-adevar la doborarea barierelor pe care le ridica astfel de sentimente.

Dragoste electronica

Rezultatele sondajului indica faptul ca romanii folosesc o serie de metode pentru a flirta online, 36% dintre ei recunoscand ca folosesc serviciile de mesagerie vocala pentru a purta conversatii fara perdea, aproape jumatate (45%) dintre ei participa la conversatii video picante, iar 38% fac schimb de fotografii mai mult sau mai putin deocheate cu prietenul/prietena. Romanii se dezlantuie online, 48% dintre respondenti spunand ca au folosit IM pentru a „vorbi murdar”!

Cupidoni nebunatici

Se pare ca Internetul da nastere unei noi generatii de Cupidoni, rezultatele sondajului aratand ca peste jumatate (51%) dintre respondenti au folosit IM pentru a flirta in secret cu mai multe persoane in acelasi timp.

Dispar distantele

Indragostitii care au o relatie la distanta profita, de asemenea, de Internet pentru a pastra vie pasiunea relatiei lor, aproape doua treimi (69%) dintre respondenti recunoscand ca folosesc IM pentru a ramane aproape de persoana iubita indiferent de distantele care ii despart.

Tudor Galos, Windows Business Group Lead, Microsoft Romania: „Dragostea electronica este un fenomen in plina dezvoltare. Romanii se simt evident confortabil pe Internet, folosind servicii precum Windows Live Messenger. Acesta face parte din viata noastra de zi cu zi – inclusiv din viata noastra sentimentala. Oamenii folosesc messenger-ul, deoarece reprezinta o modalitate distractiva si gratuita de a vorbi cu partenerul, lucru pe care il demonstreaza si cresterea numarului de apeluri telefonice si conversatii video pe Internet in Europa.”

Realizatorii sondajului i-au intrebat, de asemenea, pe respondenti care a fost cea mai stanjenitoare replica pe care au primit-o pe chat. Iata doar cateva exemple:
-Fii mama copiilor mei!
-Tatal meu este proprietarul celui mai bun hotel din oras. N-ai vrea sa iei cina cu mine acolo?
-Salut, mi-am pierdut numarul. Nu mi-l dai pe al tau…?
-Cate cuburi de zahar vrei in cafeaua de dimineata?

Windows Live Messenger este unul dintre cele mai populare servicii de mesagerie instant din lume, care ajuta in comunicarea cu prietenii, familia si persoana iubita. Datorita numarului mare de emoticon-uri, de instrumente de partajare a fisierelor si a fotografiilor, Windows Live Messenger ajuta utilizatorii sa ramana in contact cu ceilalti si sa transmita mesaje si imagini online. Peste 330 de milioane de persoane folosesc Windows Live Messenger iar anul acesta, de Ziua Indragostitilor, multi isi vor transmite dragostea online! Puteti descarca Windows Live Messenger gratuit la http://download.live.com/messenger.

Cele mai bune cinci sfaturi de care sa tineti seama cand flirtati prin Windows Live Messenger

1.Profitati de toate avantajele pe care vi le ofera tehnologia! Vorbiti pe chat cu partenerul/partenera prin Windows Live Messenger si folositi apelurile telefonice si conversatiile video online pentru a duce relatia la urmatorul nivel.

2.Intotdeauna un punct de pornire excelent pentru a incepe o conversatie – actualizati-va starea pe Windows Live Messenger si profilul de pe http://home.live.com pentru ca partenerul sa vada ce se intampla in viata voastra.

3.Schimbati imaginea afisata pentru a va exprima personalitatea si folositi emoticon-urile personalizate sau faceti cu ochiul pentru a flirta si pentru a va amuza.

4.Daca aveti o relatie stabila, nu lasati lucrurile sa intre in rutina, ci distrati-va! Jucati jocuri, trimiteti poze amuzante si muzica prin Windows Live Messenger.

5.Fiti intotdeauna voi insiva. Nimanui nu-i place sa descopere ca imaginea creata online nu corespunde adevaratei voastre personalitati.

Despre sondaj

Sondajul a fost efectuat in mai multe tari din Europa (Grecia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Ucraina), la intrebarile acestuia raspunzand 15,968 de utilizatori de Internet. Respondentii au fost atat barbati cat si femei cu varste peste 14 ani. Studiul s-a desfasurat in lunile noiembrie si decembrie 2008.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top