Now Reading
7 metode eficiente de relaxare pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică

7 metode eficiente de relaxare pe care ar trebui să le incluzi în rutina ta zilnică

Atunci când simți că nu mai faci față grijilor de zi cu zi, cea mai bună soluție este să îți faci puțin timp pentru tine, să te relaxezi și să scapi de stres. Este chiar dovedit științific faptul că relaxarea are numeroase beneficii pentru sănătate, așa cum precizează specialiștii de la MayoClinic.org. Printre beneficii se numără îmbunătățirea memoriei, creșterea nivelului de încredere în propriile forțe, reducerea stării de oboseală sau îmbunătățirea calității somnului.

Dacă îți rezervi acest timp pentru tine ca să te reculegi, următoarele zilele vor deveni din ce în ce mai relaxante și mai productive. Care sunt cele mai bune metode care te ajută să te eliberezi de stres și să îți găsești pacea interioara? Am adunat mai jos cele mai utile sfaturi pentru tine:

Ieși la o plimbare în aer liber

Studiile au arătat că atunci când te plimbi în aer liber sau faci mișcare, nivelul cortizonului, hormonul stresului, este redus semnificativ, comparativ cu atunci când mergi la sală. Totodată, atunci când suntem în natură, indiferent că ne aflăm în pădure sau în parc, crește nivelul de energie și este îmbunătățită starea noastră de spirit.

Mănâncă ceea ce îți place

Atunci când te forțezi să respecți o dietă strictă, te vei simți mai tot timpul înfometată și obosită. Pentru un corp și o minte sănătoasă, dimpotrivă, trebuie să mănânci echilibrat și să îți permiți din când în când un mic răsfăț.

Dacă mănânci ceva care te face să te simți mai bine, starea ta de spirit se va îmbunătăți. Nu degeaba se spune că mâncarea care ne trezește amintiri din copilărie este cea mai potrivită în momentele în care vrem să ne relaxăm. Mănâncă ceva ce îți făcea plăcere atunci când erai copil, așa cum erau clătitele calde, abia luate de pe foc. Alege una din retetele de clatite preferate și bucură-te de un moment de răsfăț culinar care te va ajuta să te simți mai fericită și mai relaxantă.

Meditează

Nu e nevoie să fugi în singurătatea munților ca să îți găsești pacea interioară. Numai câteva minute de meditație te vor ajuta să scapi de stres, depresie și anxietate, iar aceste beneficii sunt dovedite științific, așa cum relatează cei de la National Library of Medicine. Găsește un loc retras și liniștit unde să te concentrezi pe câteva exerciții de respirație, în timp ce vei simți cum acele stări de anxietate încep să dispară.

Încearcă relaxarea progresivă

Aceasta tehnică presupune încordarea, pe rând, a mușchilor din diferite zone ale corpului și apoi relaxarea lor cu scopul de a atinge o stare de pace și calm interior. Relaxarea progresivă este folosită și de actori și este metodă eficientă atunci când vrei să adormi mai repede.

Transformă-ți locuința într-un spațiu pentru aromaterapie

Durează doar câteva minute să torni câteva picături de ulei aromat într-un vas cu apă și apoi să inspiri parfumul relaxant. Încearcă uleiurile esențiale de lavandă sau arbore de ceai. Aceste arome te ajută să scapi de stres și să te liniștești, deoarece stimulează acei receptori din nas care sunt conectați cu partea creierului responsabilă cu reglarea emoțiilor.

Îmbrățișează animalul de companie

După o zi plină la muncă, nimic nu e mai plăcut decât să ajungi acasă și să te joci puțin cu animalul de companie. Așa cum susțin specialiștii de la WedMD.com, atunci când petreci puțin timp de calitate cu pisica sau cățelul, starea ta de spirit se va îmbunătăți, vei scăpa de stres și vei reuși să socializezi mai ușor cu oamenii.

Râzi din tot sufletul

Poate suna destul de copilăresc, însă există dovezi științifice care susțin beneficiile râsului pentru sănătate. O doză de râs te ajută să scapi de stres, îți îmbunătățește starea de spirit și te ajută să te relaxezi. Ține la îndemână o carte cu glume sau urmărește un video amuzant pe net.

Care este secretul tău atunci când vrei să te relaxezi?

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top