Now Reading
Adevărul despre make-up. De ce te face să te simți atât de bine

Adevărul despre make-up. De ce te face să te simți atât de bine

Machiajul nu este doar despre a arăta bine, este și despre a te simți bine.

Sunt momente în care este de-a dreptul epuizant să te machiezi. Vineri seara, atunci când prietenele te așteaptă în oraș, cu un pahar de martini în față, este o adevărată plăcere tot acest proces de pregătire. Luni dimineața la ora 8, când îți dai seama că dacă nici de data asta linia de dermatograf nu iese drept, îți vine pe bună dreptate să spargi oglinda.

Este greu să păstrezi rutina machiatului în fiecare dimineață, mai ales în momentele în care ai vrea să dormi cele opt ore recomandate de medici. Dacă ești și tipul de persoană care își gătește micul dejun, toată această rutină din primele ore ale zilei te poate epuiza în scurt timp.

Și totuși, dacă ne chinuie atât de mult, de ce nu renunțăm la obiceiul de a ne machia în fiecare zi? Unul dintre motive este, bineînțeles, vanitatea. Principalul scop al machiajului este să ascundă defecte ale tenului și să le facă pe femei mai atractive. Însă aceste produse pentru machiaj ne pot îmbunătăți considerabil și starea psihică.

Iată cum funcționează acest lucru și care sunt motivele pentru care nu ar trebui să renunți la obiceiul de a te machia în fiecare zi:

Rutina machiajului este echivalentă cu o curățenie prin toată casa

Un studiu efectuat de Universitatea din California a scos la iveală faptul că femeile care trăiesc în case dezordonate au un nivel mai mare de cortizon în sânge. Cortizonul este un hormon al stresului, care poate provoca stări de disconfort accentuat. Și, se pare că, același efect îl are asupra femeilor și un ten care nu este îngrijit și aranjat. Așadar, curățenia este echivalentă cu relaxarea și ordonarea gândurilor. Fie că vorbim de casă sau de chip.

Avem un boost de încredere de fiecare dată când ne aranjăm

Tot știința a demonstrat și faptul că avem un boost temporar de încredere de fiecare dată când ne machiem. Potrivit oamenilor de știință, femeile se simt mai atractive și au o părere mai bună despre ele atunci când sunt aranjate.

Produsele de machiat te pot face să arăți mai sănătoasă

Și este valabil în toate culturile de pe glob. Obrajii roșii, ochii luminoși sau iluzia unui ten impecabil le transmite oamenilor că debordezi de energie și sănătate. În plus, acest sentiment te poate împinge, chiar și inconștient, să iei măsuri pentru a duce un stil de viață mai sănătos.

Frumusețea însă nu vine doar din felul în care arăți sau din cum alegi să te aranjezi. Este mai degrabă un „feeling“, cum spun americanii, vine din interiorul tău, din experiența de viață, din cât de multă încredere ai în forțele proprii sau din felul în care alegi să-ți trăiești viața. Iar această încredere în sine este unul dintre motivele pentru care oamenii te pot plăcea pe loc.

Sursă foto: Shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top