Now Reading
(P) Amintri de pus in rama, din Santorini

(P) Amintri de pus in rama, din Santorini

Revista Psychologies

Una dintre cele mai spectaculoase insule din Europa, este fara indoiala Santorini, un colt de paradis dezvoltat pe un con vulcanic, scaldata de apele cristaline ale Marii Egee, cu plaje din pietris negru, alb sau rosu, si sate pitoresti de neuitat. Se spune ca din Oia, cel mai frumos sat al insulei, apusurile se vad cel mai bine, dar pentru vederi de poveste nu ar trebui sa ratezi nici Firostefani sau Imerovigli.

 

Oia, orasul alb de-a lungul Calderei

Zeci de casute albe se inalta delicat pe stancile vulcanice, oferind calatorilor imagini de poveste asupra marii si a imprejurimilor… Strazile serpuiesc pe langa vile neoclasice somptuoase si bisericute cu domuri albastre care domina linia de orizont a cerului. Artistii se gasesc la orice colt de strada, iar detaliile arhitecturale sunt imprimate pe fiecare constructie in parte. Acesta este Oia, cel mai cunoscut dintre orasele insulei, dar si unul dintre cele mai fotografiate din lume. Se spune ca daca nu admiri apusul de pe faleza orasului, sau nu te-ai relaxat intr-o piscina infinity, este ca si cum nu ai fi fost aici niciodata.

 

Firostefani, una dintre cele mai exclusiviste asezari ale insulei

Cel mai bun loc de unde poti admira vulcanul este Firostefani, practic o prelungire a orasului Fira. Aceasta asezare este foarte diferita de Oia sau Fira, in care domina constructiile in alb-albastru. Firostefani are casute pastelate, cu strazi abrupte vopsite in galben-oranj precum apusul soarelui, cu manastiri pitoresti si restaurante boeme exclusiviste. Aici viata de noapte este mult mai pronuntata decat in oricare alt loc de pe insula, asa ca daca esti dornic de party-uri pana la rasarit, ai ajuns unde trebuia.

 

Imerovigli, satul pozitionat spectaculos pe stanca

Vechea capitala venetiana, Imerovigli servea drept punct de observatie a eventualelor atacuri ale piratilor, insa astazi este una dintre cele mai spectaculoase localitati. Atmosfera este una linistita, iar in locul vechilor case marinaresti au rasarit hoteluri luxoase cu piscine imense care par ca se prelungesc in mare, oferind panorame uluitoare asupra cetatii Skaros si a stancilor care parca ar navali in fiecare moment in apele azurii ale marii.

 

De Madalina Isar

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top