Now Reading
Animax anunta finalizarea EDUMAX, proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie

Animax anunta finalizarea EDUMAX, proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie

Revista Psychologies

Animax, cea mai mare retea de petshop-uri din Romania, anunta finalizarea EDUMAX – proiect de educatie a copiilor privind cresterea si ingrijirea animalelor de companie. Realizat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, EDUMAX are drept scop promovarea unui comportament responsabil fata de animalele de companie si constientizarea impactului actiunilor noastre asupra acestora.

 

Editia din acest an a proiectului s-a adresat copiilor din clasele 0-IV si s-a desfasurat in perioada septembrie-noiembrie 2014, in 10 scoli din Bucuresti, atat din sistemul de invatamant public cat si din cel privat.

Proiectul EDUMAX a cuprins mai multe etape, copiii implicati in proiect fiind invitati sa participe la o serie de activitati menite sa-i ajute sa constientizeze importanta ingrijirii responsabile a animalului de companie.

Astfel, in cadrul primei etape a proiectului, care a constat in organizarea unui concurs de desen cu tema ”Prietenul meu necuvantator” au fost inclusi 4.100 de elevi din ciclul primar coordonati de aproximativ 180 de profesori.

In urma evaluarii lucrarilor au fost alesi 560 de elevi – cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani – care au participat la 28 de seminarii cu tema ”Cum ingrijesc animalul meu de companie”. Seminariile au avut loc in perioada 20 octombrie-27 noiembrie si au fost sustinute de specialistii Animax.

La finalul fiecarui seminar, cunostintele elevilor au fost evaluate printr-un test. 110 copii care au acumulat cel mai mare punctaj au fost inclusi intr-o tombola cu premii speciale constand in vouchere pentru produse destinate animalelor de companie. Premiile cu o valoare totala de 300 euro au fost acordate prin tragere la sorti unui numar de trei elevi.

Tombola a fost organizata de Sfantul Nicoale, pe data de 6 decembrie, in incinta magazinului Animax din Complexul Comercial Vulcan Value Center.

La eveniment au au participat aproximativ 150 elevi din scolile partenere si parintii acestora, profesorii coordonatori, precum si copiii angajatilor Animax.

Valoarea totala a proiectului a fost de 15.000 de euro, bani investiti in materiale didactice pentru copii si premii.

EDUMAX este sustinut si de platforma online www.edu-max.ro care cuprinde informatii despre proiect, scolile implicate, etapele desfasurarii programului si multe informatii utile despre ingrijirea animalelor.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top