Now Reading
Campion la polo, a inlocuit boala cu performanta

Campion la polo, a inlocuit boala cu performanta

Revista Psychologies

Dintr-o camera a unui apartament modest din Bucuresti, se poate visa. Chiar si atunci cand medicii iti spun, copil fiind, ca ai scolioza. Astazi, la 12 ani, Alex Raducu Dinca reprezinta unul dintre cele mai promitatoare talente pentru poloul romanesc, ceea ce i-a adus o noua bursa in cadrul “Jurnalului de fapte bune”.

 

“Eu n-am luat medalie! Si n-am primit ciocolata!!!”. Plansul celui mic umple intregul apartament al familiei Dinca. Raducu e tot un suspin, iar nefericirea din ochii lui nu are alinare.

Era anul 2010 cand se intamplau toate acestea, iar copilul de atunci avea abia 7 ani si nu reusise mare lucru la primul lui concurs de inot.

De atunci insa, Raducu a castigat zeci de medalii si multa ciocolata ca premii. De fapt, chiar si atunci obtinuse deja o mare, o uriasa victorie: cea asupra unui inceput de scolioza.

“Crescuse foarte rapid, statuse stramb la gradinita, iar coloana i se deformase”, rememoreaza tatal baiatului, el insusi suferind de spondilita. Mai era o solutie. Sportul, inotul.

Printr-un prieten de familie, Raducu ajungea la Clubul Sportiv Scolar 1 unde, chiar daca nu a castigat de la inceput medalii si ciocolata, asa cum si-ar fi dorit, a dovedit un talent nativ pentru inot.

 

La 12 ani, inalt ca bradul

“L-am aruncat in bazin si instinctiv a ineput sa calce apa si sa dea din maini in stil bras”, si-aduce aminte si Sile Stoica, antrenorul de atunci si de acum al baiatului.

Apoi, “conducta” cu medalii s-a deschis si Raducu s-a bucurat de zeci de astfel de recompense, marturie a talentului, dar si muncii lui din ultimii 5 ani.

La stilul bras, dar si la liber sau mixt era aproape imbatabil la categoriile lui de varsta. Dar inotul era doar incalzirea pentru trecerea catre polo, acel sport care, cel putin la ultima olimpiada, a dat Romaniei singura participanta la sporturile de echipa.

Acel sport unde, chiar si cu suisuri si coborasuri, inca reusim sa ne batem de la egal la egal cu cele mai mari forte din lume. Din 2014, Raducu este una din marile sperante pentru viitorul acestui sport la noi in tara. E deja titular in echipa CSS 1 Bucuresti, in compania unor alti copii talentati, dar care sunt cu un mai mare decat el.

Citeste continuarea AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top