Now Reading
Când este frumos să oferi un cadou și care sunt cele mai potrivite idei

Când este frumos să oferi un cadou și care sunt cele mai potrivite idei

Îți face plăcere să dăruiești? Se pare că acest obicei este unul adânc înrădăcinat în natura umană, existând practic dintotdeauna. Încă de pe vremea când oamenii locuiau în peșteri, acțiunea de a dărui era o obișnuință. Și chiar dacă unele lucruri s-au schimbat fundamental de atunci, scopurile au rămas aproximativ aceleași. Cadourile sunt oferite pentru a arăta apreciere, iubire, afecțiune etc. Iar cultura modernă ne oferă nenumărate ocazii pentru a face asta.

Conform tradițiilor de pe tot cuprinsul globului, anumite momente din viața unui om trebuie celebrate cum se cuvine. Şi, în general, acest lucru reprezintă un prilej pentru a ne arăta prețuirea față de cei din jurul nostru. Află din cele ce urmează când anume e frumos să dăruiești cadou și care sunt cele mai potrivite idei.

Casă nouă

Momentul mutării în casă nouă este fără îndoială unul important pentru cei în cauză. Prin urmare, dacă este vorba despre unul dintre membrii familiei tale, un prieten sau o altă persoană apropiată, este recomandat ca prima vizită să fie însoțită de un cadou. Conform tradiției, acest gest reprezintă o urare de bine, de noroc și statornicie.

În aceste situații, poate cel mai potrivit este să faci cadouri pentru casă, lucruri utile sau simbolice. Ține cont de gradul de apropiere, dar și de vârsta și preocupările destinatarilor. Totodată, nu cumpăra obiecte cu rol decorativ foarte specific, mai ales dacă nu știi stilul în care este amenajată noua locuință. Un obiect antic s-ar putea să nu arate prea bine într-o casă amenajată în stil modern.

Zile de naștere

Zilele de naștere sunt fără îndoială cele mai populare ocazii pentru oferirea cadourilor. Pentru fiecare, tânăr sau în vârstă, aceasta este o zi specială, care trebuie marcată cu șampanie, tort, cadouri și fotografii. Dacă relația dintre tine și sărbătorit este una apropiată, cadoul ar trebui să fie mai substanțial. În cazul în care este vorba de colegi de lucru sau de orice alte persoane mai puțin apropiate, o mică atenție este suficientă. Deși în general alegem cadouri care ne plac nouă, încearcă să ții mai mult cont de preferințele și dorințele destinatarului. Dacă nu știi care sunt acestea, interesează-te din timp, pentru a te asigura că alegerea făcută este una potrivită. Câteva idei: organizarea unei petreceri surpriză, bilete de avion spre destinația preferată, bilete la un parc de distracții sau o altă experiență de neuitat, cărți – pentru pasionații de lectură, un stilou special sau orice altceva și-ar putea dori sărbătoritul.

Aniversarea căsătoriei

Aniversarea căsătoriei este un moment special pentru un cuplu. Orice căsnicie trece prin momente frumoase, dificile sau complicate, iar viața în doi poate fi de multe ori descrisă ca o aventură. Prin urmare, cu cât trec mai mulți ani de când două persoane sunt împreună, cu atât amintirile vor fi mai multe și mai diverse.

Un mod de a-ți arăta aprecierea față de oamenii dragi din viața ta este să le fii alături într-o zi atât de importantă. Printre cadourile pe care le poți dărui se numără: obiectele personalizate, bijuteriile-set (la fel pentru ambii parteneri), o ramă foto cu poza lor etc.

Dacă este vorba de aniversarea căsătoriei tale, printre cadourile ce sigur vor fi apreciate de soțul tău se numără: o cină romantică la restaurantul în care v-ați cunoscut, bilete spre locul în care v-ați întâlnit pentru prima dată (dacă se află în altă localitate), o excursie în doi etc.

Cadou de căsătorie

Căsătoria este un moment unic. Prin urmare, dacă o prietenă, soră, frate sau rudă apropiată decide să facă pasul cel mare, este important să îi fii alături. Doi oameni vor forma o familie, un moment ideal pentru a le transmite gândurile tale de bine printr-un cadou. Un dar bine ales va reprezenta o binecuvântare nespusă, o urare de bine pentru viitorii miri. Cele mai populare cadouri sunt obiectele decorative pentru casă, aparatele electrocasnice sau serviciile din porțelan, paharele de cristal etc. Acestea pot fi foarte utile, însă asigură-te că faci o alegere originală. Sticla lucrată manual, obiectele hand made, aparatele cu funcții diverse și multiple pot fi câteva opțiuni de luat în considerare.

Momentul pensionării

Deși nu toată lumea acordă atenția cuvenită acestui moment, el reprezintă o schimbare semnificativă în viața cuiva, ce ar trebui marcată ca atare. Cadourile sunt menite să celebreze încheierea unui capitol și începutul unui nou stil de viață. De asemenea, printr-un cadou ne putem exprim aprecierea față de munca depusă de-a lungul anilor de către cineva apropiat.

Dacă ai un coleg care urmează să se pensioneze, o rudă sau o persoană pe care o apreciezi, arată-i acest lucru. Un dar potrivit ar putea fi un weekend la munte, la mare sau într-o stațiune, o rezervare pentru cină în localul său preferat, un stilou sau un pix elegant, un obiect legat de profesia sa.

În caz de îmbolnăvire

Unele cadouri nu sunt dăruite în momentele fericite ale vieții, cu scopul de a sărbători, ci au un rol de încurajare. De exemplu, în caz de îmbolnăvire, un cadou va reprezenta  o urare de bine și însănătoșire grabnică. Dacă cunoști pe cineva care a fost internat în spital sau s-a îmbolnăvit recent, nu ezita să îi înseninezi ziua cu o mică atenție. O carte bună, cu un mesaj pozitiv, un buchet de flori alături de un mesaj de însănătoșire grabnică, un CD cu muzică clasică, relaxantă reprezintă alegeri ideale.

Fără un motiv anume

Poți dărui și fără un motiv anume. Un astfel de cadou va fi cu siguranță apreciat, deoarece va reprezenta o surpriză și va transforma o zi obișnuită într-una specială. Adevărul este că nu e mereu nevoie de ocazii pentru a-ți arăta afecțiunea față de cineva drag. O mică bijuterie, un buchet de flori, o cutie de ciocolată sau o ieșire în oraș poate însenina ziua cuiva și îi poate aduce zâmbetul pe chip.

Cadourile aduc fericire atât celor care le oferă, cât și celor care le primesc. Pentru ca momentul să fie conform așteptărilor, nu uita însă că există lucruri pe care nu este recomandat să le dăruiești. Evită să dăruiești animale vii, deoarece obligă la responsabilitate și disponibilitate pe termen lung, icoane sau obiecte religioase, obiecte foarte specifice fără a avea certitudinea că sunt potrivite, lucruri ce țin de preferințele și intimitatea cuiva, cum ar fi parfumurile sau cremele.

Sursa foto: Shutterstock

https://www.shutterstock.com/image-photo/pretty-middle-aged-woman-sitting-cafe-1062528128?src=cWo77qtcRPznGbqVCFwbZw-1-80

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top