Now Reading
Copiii de la școala din Sahastru vor avea o nouă toaletă prin programul „Domestos susține igiena în școli”

Copiii de la școala din Sahastru vor avea o nouă toaletă prin programul „Domestos susține igiena în școli”

Revista Psychologies
copiii-de-la-școala-din-Sahastru-vor-avea-o-nouă-toaletă-prin-programul-Domestos-susține-igiena-în-școli

Cât timp școala se desfășoară online, se întâmplă lucruri importante: la Școala Primară Sahastru din comuna Nereju, județul Vrancea, se va construi o toaletă modernă în incinta clădirii. Instituția a fost selectată în cadrul campaniei Domestos susține igiena în școli”, desfășurată de Domestos în parteneriat cu Crucea Roșie Română. Școala, care găzduiește 29 de copii de grădiniță și în clasele primare, nu este racordată la rețeaua de apă și canalizare, având în prezent toaleta în curte.

Este important ca elevii din România să aibă toate condițiile pentru a fi în siguranță și pentru a veni cu plăcere la școală, iar în contextul actual, aceste condiții sunt esențiale. Igiena are un rol primordial, iar în România anului 2020 nu ar trebui să existe școli care au toaletele în curte, care au grupuri sanitare fără alimentare la apă curentă, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate. Aceasta este viziunea cu care Domestos a început, în 2015, proiectul Domestos susține igiena în școli” și astfel, a ajuns la finalul celui de-al 5-lea an în care face demersuri pentru oferi acces la condiții optime de igienă pentru cât mai mulți preșcolari și elevi din țară.

Copiii care ne frecventează școala au nevoie de un nivel de igienă ridicat, iar asta înseamnă, în contextul actual, mai ales o toaletă modernă, pentru ca ei să fie feriți de răspândirea bolilor. Suntem bucuroși că înscrierea noastră în campanie a dus la selectarea școlii și suntem nerăbdători ca, atunci când copiii vor reveni la școală, să îi întâmpinăm cu noul grup sanitar”,a declarat d-na Păucă Simona, directoarea școlii gimnaziale „Dimitrie Gusti”, com. Nereju, județul Vrancea.

Din octombrie 2019 și până în prezent, au fost selectate trei școli pentru construirea de toalete moderne, acolo unde ele existau doar în curte, și două școli pentru a beneficia de renovarea grupurilor sanitare. În plus, în fiecare etapă de selecție au fost alese câte 25 de unități de învățământ care au primit produse de igienizare și de curățenie, numărul lor ajungând la 100, pe parcursul campaniei din acest an. Lista completă, cât și regulamentul programului, pot fi găsite pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei.

„Pandemia nu ne-a împiedicat să luptăm pentru dreptul elevilor la toalete curate, igienizate și moderne. Este misiunea noastră și, cu atât mai mult în situația în care ne aflăm din cauza răspândirii COVID-19, ne propunem să continuăm proiectul. În cursul actualului an școlar, 2020-2021, invităm școlile să se înscrie pe site-ul campaniei, iar pe cei care doresc să se alăture cauzei, îi invităm să doneze în conturile deschise de Crucea Roșie, pentru ca mai mulți copii să aibă parte de condiții optime de igienă”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos&Savo Unilever South Central Europe.

„Suntem mândri să facem parte din acest proiect și să continuăm în anul următor cu selecția trimestrială a școlilor. Cea mai mare satisfacție a noastră a fost să vedem finalizate lucrările la unele școli, fie că era vorba de modernizare și renovare, sau de construire. Din păcate, numărul mare de înscrieri subliniază importanța acestei cauze și arată nevoia presantă a dezvoltării acestui proiect. Ne dorim ca publicul să continue să înscrie școlile care au nevoie de îmbunătățiri, dar și să doneze, pentru ca numărul celor selectate să poată crește”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

Înscrierile în campania „Domestos susține igiena în școli” continuă și în anul 2020 -2021 pe site-ul campaniei, pentru toate cele 3 categorii din concurs: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kit-uri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în acest moment, au fost făcute 415 înscrieri valide, în toate cele 3 categorii.

Despre „Domestos susține igiena în școli”

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 50,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top