Now Reading
Cursuri de Yoga

Cursuri de Yoga

Revista Psychologies

Cursuri de yoga

Asociatia Vivens va ofera cursuri de yoga sustinute de profesori certificati international in centre acreditate din India: Ovidiu Jumanca, profesor yoga Sivananda Yoga Vedanta Center, India (aceeasi scoala pe care au urmat-o si Mircea Eliade, N.C. Tufoi si Vasile Andru) si Avisek Majumdar, profesor yoga Sivananda Yoga Vedanta Center si Bihar Yoga Bharati, Ganga Darshan, India.

Prin practica yoga poti beneficia de:

  • ameliorarea si vindecarea bolilor si disfunctiilor psiho-somatice;
  • diminuarea stresului si a anxietatii;
  • cresterea imunitatii si a calitatii somnului;
  • greutate ideala si tinuta eleganta;
  • eliberare de dependente;
  • energizare si reintinerire;
  • dezvoltarea capacitatilor si aptitudinilor personale;
  • o mai buna relationare;
  • cresterea bucuriei interioare si a poftei de viata.

Yoga este cunoasterea si unirea mai adanca cu tine insuti, cu tine ca intreg. Si prin asta cu celalalt, cu ceea ce te inconjoara. Yoga te deschide spre viata si astfel regasesti bucuria de a trai.

Cursurile dureaza doua ore si includ:

  • tehnici de hatha, kriya si raja yoga –exercitii de relaxare;
  • posturi corporale (asane);
  • exercitii de respiratie (pranayama);
  • metode si tehnici de deblocare;
  • energizare si purificare in plan subtil;
  • tehnici de concentrare si meditatie.

Structura cursurilor:

  • 8 sedinte pe luna: 125 RON; elevi, studenti, someri: 95 RON;
  • 4 sedinte pe luna: 80 RON; elevi, studenti, someri: 50 RON;
  • sedinte individuale (o ora) 60 RON – special pentru persoane cu diferite afectiuni si probleme psiho-emotionale sau somatice.

Cursurile de yoga se tin in Bucuresti si Timisoara.

Locatia pentru Bucuresti: Liceul de Coregrafie Floria Capsali, str. Capitan Preotescu nr. 9, sector 4

Program:

Luni

: 19-20 Yoga incepatori
              20-21 Meditatii dinamice

Joi: 19-21 Yoga avansati

Ovidiu Jumanca este in prezent vicepresedintele Asociatiei Vivens, psiholog, profesor de yoga, conduce grupuri de autocunoastere si dezvoltare personala, initiator si trainer programe Health & Wellness.

–  Este licentiat in filosofie (filosofia religiei, cu teza: Filozofiile religioase ale Indiei) absolvent al Facultatii de Litere, Filosofie si Istorie, sectia Filosofie, Universitatea de Vest din Timisoara, si licentiat in psihologie cu lucrarea: Nebunia misticilor – de la patologie la sacroterapie.

–  In 2004 a obtinut masterul in Filosofia Stiintei, la Facultatea de Stiinte Politice si ale Comunicarii, Universitatea de Vest din Timisoara, cu disertatia: Filosofia ca terapie la Wittgenstein.

–  Este absolvent al cursului de dezvoltare personala si formare in Psihologie de Actiune si Psihodrama, sustinut de Centrul National de Psihologie de Actiune si Psihoterapie din Bucuresti. In colaborare cu care a condus ulterior grupuri de dezvoltare personala si a initiat si sustinut seria de ateliere „Cine sunt eu?”.

–  A fost educator si psiholog in cadrul Fundatiei Rudolf Walther, Filiala Timisoara, unde a desfasurat atat sedinte de consiliere individuala, cat si de grup. A initiat si a condus diverse grupuri de dialog, de sustinere psihologica si dezvoltare personala.

–  A facut doua calatorii in India, unde a vizitat si practicat yoga in mai multe centre si ashramuri: Sivananda – Rishikesh, Osho – Poona, Ramana Maharishi – Tiruvannamalai, Aurobindo – Pondichery, Mother – Auroville, Vivekananda – Kanyakumari, Vipassana Course -Dharamsala Himalaya. In 2008 a obtinut titlul de profesor de yoga de la Sivananda Yoga Vedanta Forest Academy.

–  Detine gradul II in tehnica tibetana Prananadi.

Avisek Majumdar a absolvit cursul Yoga Teachers Training Course la Ashramul International Sivananda Yoga Vedanta Dhawantari, Neyyerdam, Kerala, India si cursul de masaj Ayurvedic.

–  Si-a obtinut diploma in Studii yoghine, Bihar Yoga Bharati, Ganga Darshan, Munger, Bihar, India.

–  Are o diploma in Reflexologie tailandeza obtinuta la Scoala de masaj tailandez din Chiang Mei, Hong Kong.

–  A lucrat ca si coordonator yoga la Indian Hotels Company Limited, Mumbai (Taj Hotel Resorts & Palaces) pentru toate spa-urile nationale si internationale ale hotelului Taj.

–  A condus workshopuri pe Yoga ca terapie holistica si stil de viata holistic in India si a condus si un program de stress management bazat pe principii yoghine si ayurvedice pentru staff-ul grupului de companii Pacific Ace, Central, in Hong Kong.

–  A lucrat ca instructor yoga pentru copii la Tabara de vara pentru copii din Centrul International Sivananda Yoga Vedanta, Nayyerdam, Kerala, India.

–  De asemenea, a condus un workshop de yoga organizat de Rotary Club International, Muzzafarpur. A condus o sesiune interactiva si un workshop cu titlul “Aptitudini de gestionare a stresului si Yoga” pentru Ministerul Afacerilor Interne, Politia Delhi.

–  De asemenea, a predat yoga in Filipine, Maccau, Mauritius, Sri Lanka & Maldive.

Mai multe despre yoga, cititi in Ovidiu Jumanca: Yoga este o cale spre autocunoastere.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top