Now Reading
DaKINO face 19 ani si e verde

DaKINO face 19 ani si e verde

Revista Psychologies

Festivalului International de Film DaKINO

Aflat la a 19-a editie, Festivalul International de Film DaKINO este deja un nume important in lumea filmului,dar nu si cea mai credibila voce in domeniul ecologiei.

De aceea, asumarea unei pozitii de „deget aratator” spre ce se intampla rau din acest punct de vedere, a fost cel putin curajoasa, dar asta nu ne surprinde, DaKINO dovedind ca este un adevarat trend setter de-a lungul istoriei sale.

Editia cu numarul al XIX -lea, care va avea loc intre 27 si 29 noiembrie, isi propune sa duca DaKINO spre o noua treapta a existentei sale: un mesaj ce va face diferenta, un nou spatiu de desfasurare si, mai ales, o voce noua, mai puternica, a celui mai cunoscut si in acelasi timp longeviv festival de film din Bucuresti. Anul acesta DaKINO va invita la Cinema Scala.

Selectia acestui an isi propune sa aduca in atentia cinefilului roman, problemele acute ale mediului,sa incurajeze pro-actiunea, atat a lumii artistice cat si a oamenilor obisnuiti, sa devina prima manifestare eco in cadrul unui Festival de mare amploare si traditie. Sa aduca impreuna oameni din domenii si paturi social diferite interesati de eco activism prin intermediul filmului.

Un scop secundar ale acestiei initiative declarat de Fundatia DaKINO este sa incurajeze alte manifestari ale activismului din aceasta zona avand ca parteneri in cadrul Festivalului Greenpeace, Mai Mult Verde, si alte organizatii pe care vi le vom confirma cat de curand.

Ramane ca dupa cele 3 zile de Dakino, mesajul sa ne ramana puternic in minte: mediul in care traim este o reflectie a oamenilor care il populeaza. Insa noi, da, si tu, si eu, avem puterea sa schimbam ceva.

Nu exista efort infim sau neimportant, dar nimic nu e ca efortul comun si hotararea fiintei umane de a face.

DaKINO pastreaza si in acest an cele doua sectiuni competitive – documentar si scurtmetraj fictiune de data aceasta pe teme ecologice.

Sectiunea paralela a Festivalului va aduce, ca de obicei, in fata publicului filme de neratat, in premiera pe marele ecrane din Romania.

O alta noutate e faptul ca in acest an,la sectiunea de film documentar se va acorda un premiu al publicului spectator. La categoria Competitie Scurtmetraj, se vor acorda doua premii: Trofeul DaKINO si Premiul special al juriului.

Alaturi de Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKINO, L’equipe Gagnante ramane un partener de incredere in calitate de producator general a acestiei editii, ca de altfel a editiilor din 2007 incoace.

FUNDATIA DaKINO a fost infiintata in anul 1991 de catre Dan Chisu, presedinte al Fundatiei.
Principalul proiect al Fundatiei este organizarea Festivalului International de Film al Bucurestiului, DaKINO. Este cel mai vechi festival de film din Romania si a ajuns anul acesta la cea de a XIX a editie, fiind cel dintai festival de scurtmetraj din Europa de Est.

Printre proiectele realizate de Fundatia DaKINO se numara:

  • primul turneu Pheonix dupa 1989;
  • Festivalul de Film Publicitar Romanesc – in calitate de co-organizator;
  • Noaptea Devoratorilor de Publicitate;
  • corespondenta Festivalul International de Film Cannes, pentru PRO TV;
  • MEDIAFEST – in calitate de co-organizator;
  • organizator al primului concert in Romania al lui Emir Kusturica;
  • organizator concert extraordinar Goran Bregović.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top