Now Reading
De ce oamenii singuri cheltuie mai mult decât cei aflați într-o relație

De ce oamenii singuri cheltuie mai mult decât cei aflați într-o relație

Poate părea paradoxal, însă singurătatea vine cu un cost suplimentar pentru buzunarul tău. Aceasta este concluzia la care statisticienii britanici de la Office for National Statistics au ajuns în urma unui studiu realizat în luna martie a acestui an. Potrivit raportului acestora, un britanic singur cheltuie în medie cu 21 de lire în plus în fiecare săptămână, adică aproximativ 110 lei, spre deosebire de cineva care se află într-o relație. Dacă în Marea Britanie sunt aproximativ 7,7 milioane de persoane care trăiesc singure, în România o astfel de statistică nu a fost publicată recent. Un lucru este cert, susțin cercetătorii, dacă ești singur, atunci vei fi dispus să cheltui mai mult.

De ce oamenii singuri cheltuie mai mult decât cei aflați într-o relație:

Standardul de viață

Atunci când vorbim despre cheltuieli, ne referim de fapt la asigurarea unui standard de viață mulțumitor, iar potrivit Loughborough University, care a realizat un studiu alături de Resolution Foundation, o persoană singură trebuie să câștige 9,50 lire în Marea Britanie pe oră, în timp ce un cuplu cu copii trebuie să încaseze 6,15 lire pe oră pentru a duce un standard de viață similar. Studiu exclude din calcule însă Londra, din cauza diferențelor mult prea mari de prețuri față de restul țării. Indiferent de situație, însă, responsabilitatea banului cheltuit lunar trebuie să rămână mare, atât pentru cei singuri, cât și pentru cei aflați într-o relație sau care și-au întemeiat deja o familie. Pentru oricare din aceste categorii au apărut și aceste carduri de cumpărături, prin care pot beneficia de avantaje financiare lunare, pentru a-și putea menține standardul de viață.

Scara economică este diferită

Pe scurt, unde sunt mulți puterea crește, volumul crește, dar raportul individual va fi mai avantajos. Una dintre explicațiile acestor diferențe este împărțirea riscurilor, atunci când vorbim despre un cuplu. De obicei, asigurările devin mai avantajoase, opțiunea de a lua un credit mai performant este mai mare, iar cheltuielile de vacanță scad, dacă facem un calcul pe individ, spre deosebire de cazul unei persoane singure. Acest proces este similar cumpărăturilor en-gros, care avantajează volumul mai mare, reducând astfel din costuri.

De ce o vacanță e mai scumpă pentru o persoană singură?

În primul rând costul de administrare atunci când cumperi bilete de avion este la fel de mare chiar dacă vei achiziționa un bilet, în cazul unei persoane singure, sau patru bilete, în cazul unei familii. Costul de mentenanță a unei camere va fi la fel de mare, indiferent de numărul celor cazați acolo, iar hotelurile vor oferi mereu discount unei familii din simplul motiv că vor considera că va exista un consum mai mare pe aceeași perioadă de timp, spre deosebire de cazul unei persoane singure.

Exemplul asigurărilor auto

În Marea Britanie, diferența de cost pentru o asigurare auto pentru o persoană singură față de una aflată într-o relație oficială se poate ridica la 100 de lire în plus pentru prima categorie. Companiile de asigurare consideră că un șofer care are o familie va fi mult mai prudent la volan, explică analiștii BBC.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Dragan Grkic

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top