Now Reading
Diagnosticarea si monitorizarea cancerelor de sange sunt realizate la standarde ultraperformante la Institutul Clinic Fundeni

Diagnosticarea si monitorizarea cancerelor de sange sunt realizate la standarde ultraperformante la Institutul Clinic Fundeni

Revista Psychologies

In urma implementarii programului ,,Energie pentru o sansa la viata’’, Institutul Clinic Fundeni devine o unitate de referinta in diagnosticarea si monitorizarea cancerelor de sange pentru adulti si copii, prin realizarea de analize de sange performante.

 

Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ demarat in octombrie 2013 a fost finalizat cu succes. Acesta a vizat dezvoltarea infrastructurii de diagnostic si monitorizare a bolilor de sange, la copii si adulti, prin achizitionarea de echipamente performante.

Astfel, laboratoarele de Citogenetica si de Imunofenotipare ale Institutului Clinic Fundeni au fost renovate complet si dotate cu doua echipamente de ultima generatie: un sistem de cariotipare automata si un analizor automat de citometrie in flux.

Proiectul a implicat o contributie financiara de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy Romania, fiind implementat cu ajutorul Asociatiei Daruieste Viata.

Programul ,,Energie pentru o sansa la viata’’ derulat in cadrul Institutului Clinic Fundeni contribuie astfel la imbunatatirea indicatorilor de supravietuire in bolile hemato-oncologice la copii si adulti, respectiv la cresterea ratei de supravietuire in randul acestora de la 50% la 80%.

 

Foto: Woman researcher

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top