Now Reading
Foloseste si tu Civic Alert

Foloseste si tu Civic Alert

Revista Psychologies

Civic Alert: 28.353 de utilizatori si 6.724 de alerte inregistrate in primele doua luni si jumatate. Cele mai des intalnite probleme sunt legate de trafic si parcari, gropi, vehicule abandonate, deseuri sau strazi murdare, dar si semne de circulatie lipsa sau nefunctionale. 123 dintre ele au fost rezolvate, marea lor majoritate sunt in diverse stadii de evolutie la autoritati.

Civic Alert este aplicatia de mobil gratuita care sesizeaza autoritatile administrative despre problemele pe care cetatenii le semnaleaza in spatiul public prin trei pasi simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a inregistra adresa si selectarea categoriei in care se incadreaza  problema semnalata.

Raportarea si gestionarea relatiei cu autoritatile se face mai departe prin intermediul Call Centerului, unde alertele sunt verificate si sunt redactate si transmise sesizari oficiale catre autoritatea competenta in cel mai scurt timp si apoi urmarite etapele de parcurs.

Gestionarea sesizarilor se face prin intermediul celor mai puternice solutii software din acest moment. Autoritatile primesc astfel, gratuit, informatii in timp real despre problemele de rezolvat din teren. Institutii publice din diverse localitati s-au aratat deja entuziasmati de acest instrument de comunicare, pentru ca faciliteaza o conectare mai buna cu cetatenii si o eficienta mai mare in solutionarea problemelor lor.

Primul caz rezolvat a fost in Iasi, de unde Primaria Municipiului a comunicat ca iluminatul public a fost reluat pe strada Gavriil Musicescu, dupa remedierea unei defectiuni sesizate de un utilizator Civic Alert. Exista sesizari solutionate si in alte localitati, unele dintre ele confirmate chiar de catre utilizatorii care le-au initiat.

Adrian Stanescu, fondator Civic Alert: “Am pornit de la premisa ca autoritatile abilitate sa rezolve problemele cetatenilor nu stiu intotdeauna despre existenta lor. Civic Alert a aparut dupa ce timp de doua luni mi-am promis zilnic ca voi sesiza primaria despre semaforul lipsa de langa parcul unde imi plimb copiii. Putini avem timp sa facem cereri scrise si sa le depunem personal. Dar putem face o poza cu telefonul mobil.”

Civic Alert nu are culoare politica si nu este afiliata niciunei institutii publice. Este o initiativa civica, aparuta din dorinta de a trai intr-un spatiu mai civilizat.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top