Now Reading
Gala Femeilor de Succes Renault Romania

Gala Femeilor de Succes Renault Romania

Revista Psychologies

Renault Romania a organizat joi, 4 aprilie, prima editie a Galei Femeilor de Succes Renault Romania. In cadrul ceremoniei de premiere au fost felicitate 17 femei din toate entitatile Renault Romania pentru contributia lor la rezultatele companiei.

Jérôme Olive, director general Renault Romania, prezent la eveniment, a adus un omagiu tuturor femeilor : „Felicit pe toate cele 5.555 de femei care lucreaza in entitatile Renault Romania pentru munca excelenta depusa. Forta noastra este data de diversitate si de capacitatea noastra de a o folosi eficient.”

Pentru ca o masina sa ia nastere, este nevoie de design, inginerie, fabricatie, logistica si comercializare, dar si de o paleta de functii suport diverse: resurse umane, achizitii, financiar, sisteme informatice, servicii administrative, relatii juridice, afaceri publice, comunicare. In lumea Renault, diversitatea, atat a meseriilor, cat si a profilurilor umane, face parte din cultura organizatiei, „pentru ca succesul unei intreprinderi globale depinde de capacitatea sa de a intelege societatea care o inconjoara, in toata diversitatea ei”, dupa cum a declarat Carlos Ghosn, presedinte director general al Grupului Renault.

In anul 2010, a fost lansat planul Women@Renault care regrupeaza initiativele Grupului in materie de diversitate femei/barbati, la nivel mondial. Este vorba de o retea sociala interna, prezenta in 11 tari, care are ca misiune promovarea diversitatii de gen ca parghie de performanta a companiei. Ea vizeaza in primul rand o evolutie a proceselor de resurse umane (recrutare si gestiune a carierelor) pentru a oferi egalitate de sanse si accesul femeilor in posturi de conducere.

Romania este a doua tara a Grupului Renault in ceea ce priveste efectivele, cu 17.800 angajati. Femeile reprezinta 31% din numarul total de salariati, iar 32% din pozitiile cheie ale companiei sunt ocupate tot de femei. In domeniul ingineriei si in cel al fabricatiei, femeile au o pondere de 28%.

Reteaua Women@Renault Romania a fost lansata tot in 2010, iar in prezent numara 170 de membre, cu trei nationalitati (romana, franceza si turca). In ultimii 3 ani, prin intermediul retelei, au fost organizate conferinte, seminarii, vizite si intalniri cu managementul companiei, dar si actiuni umanitare.

„In lumea Renault, meseriile nu au gen. Femeile contribuie nu numai la crearea masinilor, ci, potrivit studiilor din industria auto, influenteaza 65% din decizia de cumparare a unei masini noi. Astazi, la prima editie a Galei Femeilor de Succes am sarbatorit talentul feminin la Renault Romania si avem cu ce ne mandri”, a declarat Radu Mavrodin, director resurse umane pentru Romania si regiunea Euromed Africa.

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top