Now Reading
Ilie Banaduc, fotbalistul din fruntea kaiac-ului romanesc

Ilie Banaduc, fotbalistul din fruntea kaiac-ului romanesc

Revista Psychologies

Ce aspiratie umana poate fi mai frumoasa decat gloria sportiva? Si ce implinire poate fi mai mare decit aceea ca de-a lungul vietii ai schimbat destinele a mii de copii? I-ai smuls de pe o corabie ce plutea in deriva in tumultul unei vieti nesigure si i-ai adus intr-o canoe care taie sprintena valurile in drumul catre titluri nationale, europene, mondiale si olimpice. Modelatorul destinelor a peste 3500 de sportivi, de-a lungul celor 33 de ani de cariera si castigatorul Premiului de Excelenta oferit de Jurnalul de fapte bune este Directorul Clubului Sportiv Scolar Orsova, tehnicianul Ilie Banaduc.

 

Profesorul Ilie Banaduc conduce astazi cel mai titrat club de juniori de kaiac-canoe si canotaj din Europa. Paradoxal, in copilarie nu s-a gandit nicio clipa la sporturile nautice, ci a iubit fotbalul.

A evoluat la cluburi titrate din fotbalul romanesc cum sunt CSM Resita si Pandurii Targu Jiu, dar acest sport nu era scris in viitorul tanarului fotbalist. Accidentari grave la ambele picioare i-au curmat brusc cariera sportiva.

Dar nu intamplator! Acolo, sus, providenta stabilise ca menirea lui Ilie Banaduc este aceea sa schimbe destine. Sa selecteze copii, care ulterior, sub indrumarea sa ori a altor colegi de club si disciplina sportiva, aveau sa ajunga intre cei mai mari sportivi ai Romaniei.

Proaspatul profesor pasea ca tanar antrenor pe portile CSS Orsova in anul 1982, la un an dupa ce terminase Facultatea de Educatie Fizica si sport din Bucuresti.

„In tinerete am jucat fotbal de performanta la Dierna Orsova, la CSM Resita si la Pandurii Targu Jiu. Dar accidentandu-ma grav la ambele picioare, am suferit patru operatii de menisc in decurs de trei ani si a fost imposibil sa mai continuu.

Atunci mi-am spus ca trebuie sa ma apuc de altceva si am pus mana pe carte. Am intrat din a doua incercare la Institutul de Educatie Fizica si Sport de la Bucuresti, sectia sporturi nautice.”

 

Citeste continuare articolului AICI.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top