Now Reading
Înscrierile pentru Masterul Interdisciplinar PED-ArtE sunt deschise!

Înscrierile pentru Masterul Interdisciplinar PED-ArtE sunt deschise!

Revista Psychologies
înscrierile-pentru-masterul-interdisciplinar-ped-arte-sunt-deschise

Conceput ca un spaţiu de întâlnire şi dialog între elementele utile ale pedagogiei tradiţionale şi caracterul creativ-inovator dezvoltat de pedagogiile alternative (Waldorf, Montessori, Freinet, Step-by-Step, Planul Jena), Masterul PED-ArtE propune cursuri de pedagogie (Design instrucţional, Strategii didactice interactive, Managementul conflictelor educaţionale, etc.), psihologie (Profesorul reflexiv, Dezvoltarea inteligenţelor multiple, a inteligenţei emoţionale, Psihologia pozitivă, etc.), şi de artă dramatică (Teatrul în educaţie, Joc şi improvizaţie teatrală, Tehnici actoriceşti de retorică şi de comunicare eficientă pentru dezvoltarea abilităţilor de public speaking, etc.).

Te invităm să vii la Masterul Interdisciplinar Pedagogii Alternative şi Artă Teatrală în Educaţie (PED-ArtE) pentru că:

  • vrei tot ce-i mai bun pentru copilul tău;
  • vrei să trăieşti într-o lume mai bună;
  • şcoala trebuie să se conducă după dictonul: „ Vino să-ţi arătăm cât de minunat eşti şi poţi să devii”;
  • profesorii trebuie să-şi ajute elevii: să-şi construiască identităţile, să fie încrezători, să-şi preia răspunderea pentru propria lor dezvoltare;
  • educatorul de azi, al adulţilor de mâine, trebuie să fie înainte de toate un doctor de suflete care poate influenţa destinele copiilor;
  • educaţia şcolară, ca terapie pentru minte, trup şi suflet, a devenit un deziderat tot mai căutat de părinţi pentru copiii lor;
  • ai credinţa că educaţia de calitate şi arta sunt pilonii dezvoltării forţelor latente ale tinerei generaţii de care depinde viitorul omenirii;
  • vrei să fii un profesor excelent şi să faci din fiecare lecţie un spectacol, aşa cum realizează actorii pe marile scene.

Obiectivele fundamentale ale acestui program de studii masterale sunt: pe de o parte, de a le furniza profesorilor din secretele meseriei de actor pe care le pot folosi în cadrul activităţilor formale și nonformale şi, pe de altă parte, de a descoperi împreună practicile de predare eficientă și de stimulare a învățării specifice diferitelor sisteme alternative de învățământ (Waldorf, Montessori, Step-by-Step, Freinet, Planul Jena) care și-au validat în timp eficiența și pot fi folosite și în sistemul tradițional pentru îmbunatăţirea şi îmbogăţirea activităţii cu elevii.

Prin oferta propusă dorim să-i oferim profesorului instrumente noi de lucru. Programul interdisciplinar de pregătire, având ca scop creșterea performanței și a eficienței didactice, propune cursuri atât din domeniul artei teatrale (Joc şi improvizaţie, Teatrul în educație, Tehnici de retorică şi comunicarea eficientă), cât și cursuri de psihologie (Psihologie Pozitivă, Inteligențe multiple, Inteligența emoțională) și pedagogii alternative a căror validitate practică s-a conturat în timp.

Cursurile şi atelierele practice vor fi susţinute de cadre didactice de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti şi de la Facultatea de Teatru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale Bucureşti.

Înscrierile se fac online pe platforma dedicată, pe domenii de studii și grupuri de programe de studii, în perioada 5-15 iulie 2021. Mai multe detalii pe fpse.unibuc.ro.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top