Now Reading
Jurnal de fapte bune: alergand spre o soarta mai buna

Jurnal de fapte bune: alergand spre o soarta mai buna

Revista Psychologies

Veronica Stefan este celebra in Maracineni, comuna de langa Pitesti in care lumea o stie ca pe “mama copiilor acelora asa de destepti”. Pe o parte e Alina, studenta bursiera la Universitatea de Arte din Bucuresti. Apoi, este Mariusan, care, la 17 ani, este proaspat campion national la stafeta si, incepand din aceasta luna, bursier al campaniei Jurnal de fapte bune.

Mariusan este abia la inceput de cariera, pe care spera s-o incununeze cu o participare reusita la Olimpiada din 2020. Acum are sase ani de atletism la activ si o multime de rezultate la care nici nu ar fi visat la inceput de drum.

„Eram elev la scoala din Maracineni, in clasa a V-a, cand i-am atras atentia antrenoarei. M-a remarcat dintr-o intamplare si a abordat-o pe mama, incercand s-o convinga sa ma lase la antrenamente.”

Iar mama nu a vrut: „aveam mai multe motive, dar toate cu substrat financiar. S-ar fi ajuns ca toti trei sa facem naveta la Pitesti, Alina la scoala, eu la serviciu, Mariusan la antrenamente, si pur si simplu nu ne-am fi permis”.

In plus, nu-i dadeau pace toate gandurile si sperantele pe care le nutrea pentru mezinul casei. Provenita dintr-o familie saraca din Teleorman, in care mersul la scoala era considerat un lux, Veronica a reusit sa termine 12 clase si de peste zece ani lucreaza ca receptionera la un hotel celebru din Pitesti.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top