Now Reading
Jurnal de fapte bune: Campion mondial la karate, Serban face din lupta o adevarata arta

Jurnal de fapte bune: Campion mondial la karate, Serban face din lupta o adevarata arta

La cei 15 ani, Serban Roventu este campion mondial de juniori la kempo, termen ce reuneste mai multe stiluri ale artelor martiale. In continuare, povestea celui de-al 12-lea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune…

Serban are voce grava, vorbeste sobru, dar devine tot un zambet cand recunoaste ca idolul copilariei lui a fost nimeni altul decat faimosul Bruce Lee. Avea 8 ani cand tatal sau, el insusi fost practicant de box in tinerete, l-a dus sa vada o gala de kempo si, din acea clipa, a ramas fascinat de acest stil al artelor martiale.

Dupa “Rei”, adica salutul sportivilor inainte de inceperea luptei, Serban intra, parca, intr- o alta lume. In una in care e doar el, fata in fata cu cel pe care trebuie sa-l invinga, in care nu mai conteaza nici statutul social, nici avutia familiei.

Ci doar concentrarea mintii si incordarea trupului pregatit in mii de ore de antrenament. Lista tuturor titlurilor cucerite de Serban, posesor al centurii albastre, penultima pana la cea maxima, cea neagra – poate umple cu usurinta cateva pagini.

De la titluri nationale la titluri mondiale, obtinute in diferite stiluri – submission, full contact, jiu-jitsu sau kempo in sine. Cele mai recente onoruri primite sunt cele trei locuri 1 la Cupa mondiala de Kempo din Turcia, in mai.

Adesea, Serban a luptat la categorii mai mari de varsta si mereu cu succes, fiind deja considerat unul dintre cele mai promitatoare talente ale artelor martiale din Romania – lucru confirmat si de profesorul si maestrul sau, Ion Chelu, cu care lucreaza in cadrul Clubului Sportiv “Aquila” din Giurgiu.

Citeste intregul articol AICI.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!