Now Reading
Jurnal de fapte bune: pe urmele lui Grigorescu si Tonitza

Jurnal de fapte bune: pe urmele lui Grigorescu si Tonitza

Revista Psychologies

La noua ani, David Alexandru, cel de-al 19-lea bursier al campaniei Jurnal de fapte bune, a impresionat o lume intreaga cu tablourile pe care le realizeaza. In doar trei ani, micul artist a castigat 80 de diplome, a organizat 12 expozitii, iar lucrarile sale au fost expuse deja la Washington sau Viena.

Daca dai o cautare pe Internet dupa numele David Alexandru, multe rezultate sunt in engleza. Explicatia e simpla, chiar daca pare neverosimila: la doar un an de cand luase pentru prima oara pensula in mana, David s-a clasat pe locul 4 (si a capatat si distinctia de cel mai tanar concurent) din peste 13.000 de participanti la un concurs organizat de Saatchi Gallery – muzeul de arta contemporana al Londrei – si de nu mai putin celebra publicatie britanica “Sunday Telegraph”.

Neverosimil le-a parut talentul iesit din comun al copilului si multor dascali sau artisti, care nu o data l-au acuzat ca pretinde pe nedrept ca lucrarile sale i-ar apartine.

 

Povestea geniului din Iasi

David are 9 ani si este elev in clasa a IV-a la Liceul Teoretic „Miron Costin“ din Iasi. Nu poate spune ca a mostenit talentul de la parinti, intrucat ei lucreaza in domenii total diferite, in timp ce fratele mai mare nu are inclinatii artistice, ci sportive. Iar David parea sa-i urmeze exemplul, fiind pasionat de baschet si karate.

Cu atat mai mare a fost surpriza familiei cand, inca de la sase ani, a inceput sa castige concursuri locale, apoi nationale de pictura.

„Imi amintesc vacanta de final de gradinita, cand luasem o colectie de carti cu pictori celebri. Piticul s-a uitat prin albumul Tonitza si a schitat un cap de fetita. I-am pus o intrebare ridicola… «Tu l-ai facut?» si am inceput sa plang. I-am zis apoi: «David, mai alege un portret si mai fa unul». Deja cand l-am vazut si pe al doilea, mi-am dat seama ca aveam de-a face cu un veritabil talent“, povesteste Valerica Alexandru, mama baiatului.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top