Now Reading
La Constanța, la Topraisar, Careless Beauty face minuni în domeniul cosmeticii

La Constanța, la Topraisar, Careless Beauty face minuni în domeniul cosmeticii

O afacere de familie, cu oameni de ispravă, cu frumuseți  rustice și cu succes deja internaționale. Careless Beauty din Topraisar, Constanța.

Citește și:

Pericol: Produsele cosmetice contrafacute

Cosmetice BIO vs cosmetice clasice

Nu știu alții cum sunt, vorba lui Creangă, dar eu, când aud că românii fac lucruri extraordinare, sunt impresionată până la lacrimi. Și entuziasmată că mai există în țara asta oameni care cred în ceva, construiesc ceva, nu se lasă păgubași și merg mai departe.

Asemenea entuziasm m-a încercat când am vizitat plantația doamnei Elena Oancea din Topraisar, Constanța.

Am fost, alături de un grup de jurnaliști în comuna aceea pierdută în câmpiile Dobrogei într-o zi de joi, să vedem cum se fac acolo cosmeticele vegetale pentru care doamna Oancea deține patente și cu care farmecă o clientelă constantă și rafinată.

Nu auzisem de ea și de plantația sa de arbori de cătină, deși mă laud că mai știu who’s who în domeniul acesta…

Doamna Oancea e un personaj. Bunica ei a fost vraciul satului, care vindeca sătenii cu ceaiuri și poțiuni din plante.

Știința aceasta a preluat-o mama ei și ea însăși. Iar acum o dă mai departe fiicare sale, delicata Adina, farmacistă și doctorand care studiază virtuțile cosmetice a 12 specii de plante din zona Dobrogei.

E o afacere de familie în care sunt implicați toți membri, inclusiv juniorul Paul Vladimir, de vreo 4 ani bătuți pe muchie.

Se pare că el e purtător de cuvânt și vector de marketing, căci are darul de a atrage atenția cucoanelor vizitatoare ca să le prezinte toate poțiunile pentru care bunica lui deține patente.

Arbori de cătină, roiniță cu parfum amețitor, nalbă mare, lavandă, crini, ghiocei și toporași. Pe acestea și pe multe altele pe care cultura mea botanică nu le-a mai reținut, le cultivă familia Oancea pe câteva hectare de pământ fertil, o clisă hrănitoare de margine de Bărăgan.

Lavanda mirosea îmbătător și am fost invitate să o culegem, cu mențiunea să fim atente la albine, căci lavanda se culege când inflorescența e la apogeu și albinele bâzâie abundent prin ea. Am cules-o fără incidente și am făcut un fel de aromaterapie pe loc, mirosea dumnezeește.

Am trecut și prin plantația de crini, din care se fac minunate poțiuni cu efect angiaging. Apoi, ce să vă povestesc… oamenii aceștia gospodari, care sfințesc locul, ne-au așezat la masă.

Sigur că acest amănunt nu are mare relevanță într-un articol despre beauty, dar nu se poate trece sub tăcere. Am avut parte de borș de bibilică divin, tochitură cu mămăligă și cele mai bune prăjituri pe care le-am mâncat vreodată, mâncare făcută de câte o mătușă talentată din clanul Oancea.

Spun asta, pentru că acești oameni gospodari se pricep la fel de bine la chimia unei mâncări bune pe cât se pricep la chimia și cosmetica din plante (și autoarea prăjiturilor ne-a spus că vrea să își facă o mică afacere de gătit și de vânduri prăjituri de casă, și știu sigur că va merge duduind tocmai pentru că, repet, sunt cele mai bune prăjituri pe care le-am mâncat vreodată, făcute exlcusiv cu ingrediente locale, bio).

Să trecem la lucruri serioase: Careless Beauty a fost înființată în 1992 de către doamna Elena Oancea, și este un brand de prosue dermato cosmetice organice, ce folosește peste 40 de plante în cercetare și aplicații cosmetice care sunt 100% bio!

În prezent, compania Careless Beauty deține 4 brevete de invenție, pentru crema cu efect regenerator, apa din fructe de cătină, elixirul vegetal ci efect regenator pentru piele și compoziția pentru tratament cosmetic naturist.

Careless Beauty este un brand activ și în cercetare. Ioana Adina, farmacista delicată, e doctorand în biochimie și cercetează virtuțile cosmetice ale plantelor din zona Dobrogei.

Ea, alături de mama ei, a obținut și o medalie pentru produsele prezentate în anul de grație 2014 la Seoul, în Coreea de Sud, țară știută pentru industria sa cosmetică de vârf. Felicitări, doamnelor, că le-ați cucerit pe coreence!

Beneficiile terapiilor Careless beauty

Compania folosește numai materie primă vegetală românească. Așadar, cumpărați, doamnelor, cosmetice de la ele, pentru a susține aceastaă afacere românească minunată! Produsele lor sunt de multe ori mult mai bune decât cele de import!

Produsele lor se conservă natural, datorită combinației de extracte rășinoase.

Ingredientele cosmetice din aceste produse sunt recunoscute mai rapid de organismul femeilor din România, pentru că și noi, și florile din care se fac minunatele creme aparținem acestui loc, și avem o biologie specifică.

Po mențiune specială pentru gama antiacnee: produsele lor au vindecat forme grele de acnee pe care antibioticele le combîteau cu greu, forme rezistente de stafilococ auriu.

Am văzut ochii mei ce ten curat avea un domn ale cărui fotografii ˮînainte și dupăˮ atestau un ˮînainteˮ cu acnee severă.

Concentrația bogată de compuși bioactivi revitalizează pielea și întinerește vizibil aspectul, încă de la primele aplicări.

Masajul facial de la Careless Beauty Wellbeing reîntinerește pielea, tonifică musculatura facială și atenuează ridurile de la ochi și de la gât.

Așadar, vă sfătuiesc cu căldură să comandați produsele lor. Au o poveste minunată și sunt făcute de oameni gospodari, de toată isprava.

http://www.carelessbeauty.ro/ – pentru a cumpăra și a le citi povestea.

Cabinetul Careless Beauty Wellbeing : Str Viitorului, Nr 14, Sector 2, Bucuresti, Romania

Tel.: 0730614811

Email: [email protected]

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!