Now Reading
Lansarea colectiei couture 100%.RO PREJUDECATI: moda impotriva prejudecatilor despre romani

Lansarea colectiei couture 100%.RO PREJUDECATI: moda impotriva prejudecatilor despre romani

Revista Psychologies

Evenimentul a avut loc la Resedinta Ambasadei Frantei din Bucuresti in prezenta a peste 300 de persoane si personalitati din mediul de afaceri, institutional, diplomatic si cultural.

ASR Principesa Margareta a Romaniei, ES Henri Paul – Ambasadorul Frantei la Bucuresti, ES Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei, ES Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei, Calin Popescu Tariceanu, Camelia Sucu, Bruno Roche, Andreea Esca, Sorina Placinta, Maria Grapini, numerosi designeri romani sunt cateva dintre personalitatile care au participat la lansarea colectiei.

Resedinta Ambasadei Frantei a fost redecorata pentru acest eveniment pentru a sugera un peisaj magic, de iarna romaneasca.

Capite de fan si pomi inzapeziti au facut parte din decorul de poveste in care a avut loc defilarea.

Colectia couture 100%.RO este proiectul pilot al initiativei culturale cu acelasi nume – 100%.RO – un proiect privat pentru promovarea Romaniei cu un chip nou, prin dezvoltarea de proiecte care sa valorifice si sa puna intr-o lumina moderna patrimoniul cultural romanesc.

Initiatorii proiectului – asociatia 100%.RO – intentioneaza sa prezinte colectia la Paris la inceputul anului 2012.

Colectia Couture toamna-iarna poarta numele “Prejudecati”, pentru ca sfideaza stereotipurile negative despre romani.

Ea a fost creata de designerul francez Philippe Guilet, director artistic al Ambasadei Frantei la Bucuresti, cu sprijinul a peste 50 de mestesugari, artisti si designeri romani din Maramures, Bucovina, Brasov, Bistrita si Bucuresti.

Sursele de inspiratie, materialele si resursele folosite in colectie, echipa proiectului – excluzand designerul – sunt romanesti.

Cele 34 de tinute ale colectiei sunt inspirate din elemente ce tin de patrimoniul cultural romanesc, traditional sau modern, si spun povestea celor patru ani pe care designerul francez i-a trait in Romania, descoperind traditiile si obiceiurile acestei tari.

Philippe Guilet a reinterpretat intr-o maniera moderna si surprinzatoare elemente culturale, mestesuguri si obiecte traditionale romanesti, transformand aceste surse de inspiratie in tinute couture, moderne si sofisticate: oul de Paste incondeiat, broderii, ia romaneasca, portile maramuresene sculptate, Coloana Infinitului, acoperisuri de case traditionale sau de case de romi, cablurile care impanzesc orasele mari ale Romaniei – sunt cateva din elementele ce se regasesc, reinterpretate, in colectia “Prejudecati”.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top