Now Reading
Manevre de prim ajutor prezentate in limba romani

Manevre de prim ajutor prezentate in limba romani

Revista Psychologies

Doi viitori medici romi, bursieri ai Roma Health Scholarship Program, prezinta primele tutoriale video in limba romani (subtitrate in limba romana) de acordare a primului ajutor. Acestia explica manevre pe care oricine le poate face pentru acordarea primului ajutor.

Cum trebuie sa actionezi atunci cand vrei sa salvezi o victima electrocutata? Ce poti face pentru a salva viata unei persoane in stare de inconstienta, ranite sau a unei persoane care prezinta fracturi ale oaselor?

Gabriela Chirea si Sorin Lacatus explica tot ce trebuie sa stii ca sa poti actiona rapid, responsabil si eficient.

 

PRIMUL AJUTOR – RANI CU PIERDERI DE SANGE (Romani)

 

PRIMUL AJUTOR – FRACTURI (Romani)

 

PRIMUL AJUTOR – ELECTROCUTARE (Romani)

 

PRIMUL AJUTOR – RESUSCITARE CARDIO-PULMONARA (Romani)

 

Gabriela Chirea este studenta in anul al V-lea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, iar Sorin Lacatus este student in anul al VI-lea la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

Desi studiaza in universitati diferite, cei doi au in comun rezultatele academice excelente datorita carora sunt bursieri ai Roma Health Scholarship Program.

Roma Health Scholarship Program sustine dezvoltarea academica in domeniul medicinei a tinerilor romi.

Din 2008 pana in prezent, peste 600 de studenti si elevi romi au primit burse academice in cadrul programului. Acestia au fost indrumati de mentori, au participat la tabere de advocacy, actiuni de voluntariat si congrese medicale.

Bursierii programului sunt incurajati sa isi asume activ etnia roma. Programul este dezvoltat in Romania de Roma Education Fund, ActiveWatch, Asociatia Medicilor Rezidenti si Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – Sastipen cu sprijinul Open Society Foundations.

Tutorialele video de prim ajutor sunt actiuni de responsabilizare publica a bursierilor Roma Health Scholarship Program in cadrul campaniei “Sunt doctor rom”.

Campania este realizata de ActiveWatch cu sprijinul Open Society Foundations.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top