Now Reading
„Meseria pe care o fac îmi aduce de fiecare dată același entuziasm”. Bogdan Chiper e un medic care și-a dorit să facă stomatologie încă din liceu

„Meseria pe care o fac îmi aduce de fiecare dată același entuziasm”. Bogdan Chiper e un medic care și-a dorit să facă stomatologie încă din liceu

Text: Andreea Vasile

O dantură sănătoasă înseamnă pentru orice om încredere în sine. Iar Bogdan Chiper, medic stomatolog și chirurg la Life Dental Spa, înțelege acest lucru mai bine decât oricine. A văzut cu ochii lui cum se poate transforma un om în bine datorită zâmbetului și i-a ajutat pe mulți să obțină din nou ce le-a lipsit multă vreme: pofta de viață. Am vorbit cu Bogdan despre meseria pe care o face și despre bucuria pe care o aduce în viețile pacienților săi.

De ce îți place meseria pe care o faci?

Meseria m-a ales pe mine pentru că m-a atras de mic chimia, apoi stomatologia și pe urmă chirurgia. Cum pot să ofer oamenilor mai multă valoare cu fiecare intervenție? Aceasta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o. Și, de acolo, s-au legat lucrurile. De ce? Pentru că îmi aduce de fiecare dată același entuziasm și, dacă aș putea, aș face ce fac gratis toată viața. Îi văd pe oameni înainte să ajungă la mine și după aceea și înțeleg ce impact are munca mea pentru viața lor.

Care e cel mai frumos moment profesional de care ai avut recent parte?

Îmi aduc aminte de un băiat de 37 de ani care a venit la mine zilele trecute. Și schimbarea la el nu însemna doar ce o să-i fac eu, ci faptul că o să zâmbeacsă și o să vorbească, ceea ce acum nu face, că nu vrea să-și arate dinții. Eu știu care sunt schimbările de care se bucură astfel de oameni când e iar bine totul, că trec peste anxietate, frică și rușine. Devin încrezători, relaționează mai bine, au alt impact în toate aspectele vieții lor. Nu e vorba doar de dinți, ci de o schimbare la toate nivelurile. Ce fac contează și asta mi-am dorit toată viața.

Cum arată pentru tine o zi frumoasă?

Știu exact cum trebuie să arate. Mă trezesc dimineața cu un moment de liniște și reflecție, de pe la 5.00 la 7.00, când citesc, meditez, analizez, trec în revistă tot ce am făcut cu o zi înainte și sunt recunoscător pentru asta. Apoi fac sport, ideal în natură, că mă ajută să mă simt mai bine în pielea mea și să am mai multă energie. Pe urmă îmi petrec timp cu oamenii dragi și mă refer aici mai ales la băiețelul meu. Și să fac ce fac eu în fiecare zi, meseria mea, cu bucurie.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top