Now Reading
Monini vă propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico!

Monini vă propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico!

Revista Psychologies
Monini-vă-propune-uleiul-de-măsline-extra-virgin-Monini-Classico

Întărirea sistemului imunitar trebuie să fie o prioritate atunci când dorim să avem o sănătate de fier, mai ales acum când suntem în plină pandemie şi ne pregătim şi pentru sezonul rece. Pentru întărirea sistemului imunitar, 3 factori sunt importanţi – exerciţiile fizice, starea psihică şi alimentaţia.

Sistemul imunitar are un rol foarte important în organism pentru că lupta împotriva „invadatorilor” străini (bacterii patogene şi virusi) şi distruge celulele canceroase atunci când acestea apar. Abilitatea de a interacţiona cu mediul înconjurător şi de a ne menţine sănătatea este strict dependentă de buna funcţionare a sistemului imunitar. S-a dovedit că o nutriţie axată pe alimente de proastă calitate implică un risc crescut de infecţii, vindecări întârziate şi creşte sensibilitatea la simptomele şi complicaţiile de disfuncţie a sistemului imunitar.

Dieta sănătoasă este în acelaşi timp dieta pentru întărirea sistemului imunitar. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru întărirea sistemului imunitar este să ne asigurăm o bună nutriţie. Dar care sunt alimentele care întăresc sistemul imunitar slăbit?

Monini-ClassicoAcizii graşi esenţiali precum cei ce pot fi asimilaţi din peştele de apă rece sau acizii graşi monosaturaţi cum sunt cei din uleiul de măsline ne ajută să avem celule gastro-intestinale sănătoase. Nu în ultimul rând, alimentele bogate în fibre precum fructele şi legumele proaspete ajută la întărirea sistemului imunitar slăbit sau la menţinerea sănătăţii. Uleiul de măsline este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului. Beneficiile importante pe care le are uleiul de măsline constau în faptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi. Unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în această perioadă a anului, este consumul zilnic al salatei. Pregătirea unei salate nu ne ia mai mult de 5 minute, partea cea mai bună fiind aceea că o putem face combinând legumele dorite şi adăugând uleiul de măsline atât de hrănitor pentru organism. Uleiul de măsline extra virgin ar putea fi cea mai bună alegere pentru asezonarea  salatei atunci când vine vorba de a absorbi nutrienţii din legume. Grăsimile mononesaturate din uleiurile de măsline extra virgine asigură absorbția mai eficientă de carotenoizi, vitamine, pigmenți şi antioxidanţi din legume și fructe.

Monini vă propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate.

Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă. Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie : salate, sosuri, fripturi, garnituri.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top