Now Reading
(P) Cum să faci o primă impresie excelentă într-o întâlnire de afaceri

(P) Cum să faci o primă impresie excelentă într-o întâlnire de afaceri

Atunci când vrei să ajuți afacerea ta sau compania pentru care lucrezi să crească, trebuie să știi că reușita unei întâlniri de afaceri se bazează pe mai mult decât pe ideea din spatele business-ului. Indiferent de poziția ta într-o companie sau al nivelului la care te afli în carieră, prima impresie contează, în special atunci când vorbim despre o întâlnire de afaceri.

De aceea, este important să etalezi o imagine care inspiră succes și determinare. În continuarea acestui articol, vom discuta despre 3 lucruri esențiale pe care poți să le faci pentru a crea o prima impresie excelentă: modul în care vorbești, ținuta pe care o porți, și telefonul pe care îl afișezi.

Discursul și ideile pe care le pregătești

Orice interacțiune de afaceri începe cu un salut. Atunci când întâlnești persoana cu care urmează să porți o discuție, asigură-te că o privești direct în ochi, îi strângi mâna, o saluți politicos, și afișezi un zâmbet prietenos. Toate acestea vor sugera că ești o persoană pozitivă și încrezătoare. După salut, mulțumește-i pentru timpul acordat; în acest fel, îi arăți că întâlnirea voastră este importantă pentru tine.

Pe măsură ce discuția avansează, ascultă în aceeași măsură în care vorbești. Astfel, vei arăta că ești interesat de interlocutorul tău și de ceea ce are de spus. Pune întrebări relevante și ascultă atent răspunsurile pe care le primești. Menține contactul vizual, vorbește răspicat și la un volum adecvat, astfel încât interlocutorul să audă ceea ce ai de spus. Structurează-ți clar ideile și exprimă-le cu încredere. Dacă ai emoții, pregătește-ți un discurs fluent și repetă-l de câteva ori înainte că întâlnirea să aibă loc.

În cazul în care întâlnirea se desfășoară în clădirea de birouri unde cealaltă persoană lucrează, fii amabil cu toți angajații cu care interacționezi, nu doar cu cel cu care urmează să discuți. Salută persoana de la recepție și mulțumește secretarei care îți aduce cafeaua.

Costumul, pantofii, accesoriile

O ținută adecvată este de asemenea esențială atunci când vrei să faci o impresie bună. Aceasta sugerează respectul pe care îl ai față de compania pe care o reprezinți, dar și față de cea cu care urmează să interacționezi. În funcție de domeniul în care activezi, există reguli diferite în ceea ce privește ținuta.

De exemplu, dacă te întâlnești cu CEO-ul unei companii care oferă servicii financiare, alege un costum business, de foarte bună calitate. Dacă persoană cu care urmează să discuți lucrează într-un mediu mai puțin formal, optează pentru un outfit business-casual. Indiferent de situație, pantofii pe care îi porți trebuie să fie într-un stil clasic și foarte bine întreținuți.

De preferat, alege accesorii simple și elegante. În plus, piesele de vestimentație, încălțămintea, și accesoriile trebuie să fie comode și să îți ofere libertate de mișcare. Astfel, te vei simți confortabil, vei afișa o imagine impecabilă, și nimic nu îți va distrage atenția de la discuție.

Telefonul mobil pe care îl afișezi

În ziua de astăzi, telefonul mobil este omniprezent în rutina noastră zilnică de afaceri. De aceea, faptul că deții un telefon de ultimă generație, precum iPhone XS, sugerează potențialilor parteneri că ești la curent cu ultimele noutăți din domeniul tehnologiei. Un smartphone Apple și în special ultimul model de iPhone garantează persoanei cu care discuți că ești atent și dai importanță comunicării, alegând un gadget care facilitează, prin specificațiile sale, menținerea unei colaborări de succes.

Un telefon iPhone XS are un design elegant, care se asortează unei ținute business și business-casual. Așadar, acesta îți va completa într-un mod plăcut outfit-ul. De asemenea, fiind deținătorul unui iPhone XS, vei demonstra că ești o persoană ancorată în realitatea actuală și dispusă să se adapteze celor mai recente inovații. Aceste caracteristici sunt, în mod similar, extrem de importante în orice relație de afaceri. Prin urmare, înainte de următoarea întâlnire de afaceri, descoperă ofertele pentru iPhone XS și pregătește-te să faci o primă impresie ireproșabilă.

În concluzie, există o serie de aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să faci o prima impresie bună într-o întâlnire de afaceri. Alege-ți discursul, gesturile, ținuta, dar și gadget-urile pe care le afișezi cu mare atenție pentru a trece cu brio peste această provocare. Multi succes!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!