Now Reading
(P) Ioana Uretu, fondatoarea “Cărți, Dulciuri și Flori” trăiește Insync: „Atunci când ofer, primesc foarte mult“

(P) Ioana Uretu, fondatoarea “Cărți, Dulciuri și Flori” trăiește Insync: „Atunci când ofer, primesc foarte mult“

La locul de muncă, în relații sau chiar și în viața de zi cu zi, toate femeile se confruntă cu zeci de provocări. Zilnic, în ciuda ambiției și a eforturilor depuse, ele simt că întâlnesc numeroase obstacole pe care nu le pot depăși.

Dacă și tu simți la fel, înseamnă că faci parte din categoria femeilor care caută răspunsurile în locuri greșite. Cel mai probabil consideri că împlinirea face parte din afara zonei tale de control. De fapt, ceea ce te împiedică să-ți valorifici potențialul se găsește înăuntrul tău. Este spiritul auto-critic, acea voce care dă naștere conflictelor interioare și te împiedică să te dezvolți. Important este să reevaluezi relația cu propriul critic interior și să încerci să îl transformi în cel mai bun prieten și aliat al tău. Atunci când ești în armonie cu spiritul autocritic, devii mai echilibrată, mai încrezătoare și mai inspirată. Ai tot ce îți trebuie pentru a te transforma în cea mai bună variantă a ta. Activia vine în sprijinul tău și al femeilor de pretutindeni și lansează inițiativa „Trăiește InSync“, creată pentru a te inspira să îți atingi­ potențialul maxim în toate aspectele vieții.

Ambasadorul Activia, Ioana Uretu, își scrie povestea de succes, alături de alte femei care și-au găsit drumul în viață prin echilibru și armonie interioară. Ioana are 28 de ani, este florist și specialist în deserturi, în propria afacere – „Cărți, dulciuri și flori“. Odată cu fiecare livrare pe care o face, primește înapoi emoție, satisfacție, puterea de a merge mai departe. „Există o satisfacție foarte mare în a face ceva care să dăinuie în timp, care să facă lumea să mai creadă în lucruri bune, să bucure. Este motivant să știi că se îndeplinesc dorințe, că oferi scântei de fericire, că întâlnești zilnic persoane care îți întregesc munca. Este minunat când vezi că oamenii cred în tine!“, povestește Ioana cu emoție.

https://www.youtube.com/watch?v=Javkwa2POlc

Pasionată de dulciuri și flori din copilărie. Ideea afacerii ei a pornit de la flori, despre care spune că le consideră cel mai frumos gest sau cadou pe care l-ar putea primi. Apoi au urmat dulciurile, pentru care a dezvoltat o pasiune încă din copilărie, când a început să „fure“ micile trucuri ale buncii, „să se joace de-a cofetarul“, o joacă pe care la 25 de ani a transformat-o într-o muncă de plăcere. Avându-le pe cele două (dulciuri și flori), Ioana s-a gândit la o a treia componentă pentru a forma un cadou armonios– cartea. „Am avut această pasiune pentru cărți, dulciuri și flori încă din copilărie.Îmi amintesc de rețetele bunicii, apoi de grădina plină cu flori a străbunicii. Am înglobat aceste două elemente cu un al treilea: cartea. Când am început businessul, a fost vorba despre foarte multă determinare – când toată lumea mergea la masă, eu preferam să nu mă duc. De cele mai multe ori îmi petreceam puținul timp liber căutând rețete, iar seara mă duceam acasă și găteam“, povestește tânăra antreprenoare.

Livrează majoritatea comenzilor. „Majoritatea comenzilor sunt livrate personal, chiar de mine, lucru care mă bucură nespus. De aici și senzația că mă încarcă foarte tare energia oamenilor, pentru că am contact direct cu ei. Nicio reacție a lor nu seamană cu cealaltă. La un moment dat, o fată care locuia în străinătate m-a rugat să o ajut să îi pregătesc mamei sale, care se afla în spital, o surpriză: un buchet de flori. Îmbrățișarea pe care mi-a dat-o spunându-mi că-i aduc aminte de fetița ei rămâne printre cele mai dragi amintiri ale mele…“, povestește emoționată Ioana.

Mai mult decât un cadou, Ioana livrează și primește emoție. Adoră să vadă expresia pe fața omului „la cald“, să primească feedbackul sincer care o împlinește și o face să fie mai bună în fiecare zi. „Atunci când ofer, primesc foarte mult. Iar pentru mine asta este cel mai important. Mă încarcă și mă determină să merg mai departe“, adaugă ea.

Atenție la detalii și organizare. Spiritul autocritic al Ioanei intervine într-un mod constructiv, nu o doboară, o face să evolueze, îi dă puterea că a doua oară sau a cincea oară va reuși mai bine. „Sunt foarte atentă la detalii. De exemplu, dacă cutiei de tort îi atașez o fundiță, o voi reface de cinci ori până iese cum trebuie. Îmi place să îi asigur de acest lucru și pe clienții care comandă. Dacă nu sunt mulțumiți de cum a ieșit buchetul, nimeni nu se supără – “o luăm de la capăt până obținem rezultatul dorit“ – spune Ioana despre felul în care lucrează.

Când ai afacerea ta, e clar că ești și omul deciziilor – un capitol exrem de important. Pentru­ Ioana prioritizarea înseamnă:­ toate comenzile sunt importante. „E vorba despre organizare, îmi plac zilele mai pline, pentru că îmi oferă mai multe provocări. Prefer să muncesc încontinuu, decât să am parte de o zi pe care să o petrec lenevind“, adaugă ea.

Trăiește InSync. Cum își găsește echilibrul interior care o ajută să-și mențină standardele? Pe lângă pasiunea pentru businessul ei, Ioana are o serie de ritualuri care o relaxează, o inspiră, o fac mai puternică în relația cu propriul critic interior. O relaxează sportul; merge la clase de aerobic: tonifiere, pilates și, de puțin timp, la yoga. Îi place să alerge, dar nu în sală, ci în natură. Sportul a devenit pentru ea o stare de spirit – senzația de după este ca de „bună dimineața“, una plină de energie. O echilibrează, o detensionează și, cel mai important, o menține sănătoasă.

Mai are însă o pasiune nu tocmai obișnuită: șofatul. „Îmi place la nebunie șofatul. Se întâmplă să am o zi mai tensionată – cum mă relaxez? Conduc. Dacă vreau să mă relaxez, conduc“, povestește Ioana râzând.

Ce o mai inspiră în creațiile sale? Natura,în orice variantă a ei. „Natura mă inspiră foarte mult. Dacă acum câțiva ani, când lucram în corporație, spuneam că nu-mi place iarna din cauza frigului, acum a ajuns să mă bucur de ea. Să-mi dau seama că și iarna e frumoasă așa cum e ea. Iau din fiecare anotimp ce e frumos (și îl folosesc ca motive în creație). Când vine vorba despre dulciuri, abia aștept următorul anotimp, să pot să creez altceva“, spune Ioana.

Ioanei îi sunt, de asemenea, foarte dragi poveștile – fie că sunt cele ale oamenilor cu care ia contact, fie cele pe care le creează chiar ea. „Mă inspiră poveștile, din clipa în care nu sunt nimic altceva decât o idee vagă până în momentul finalului, în care sunt complete, împlinite și pleacă să se cuibărească într-o minte pregătită să le îmbrățișeze și, poate, chiar să trăiască pentru ele. “ Echilibrul este, de asemenea, foarte important în ceea ce face în munca ei zilnică. „Torturile, texturile, culorile, formele – totul reprezintă echilibrul“, declară Ioana, antreprenor și ambasador al campaniei Activia – Trăiește InSync.

Pe www.activia.ro găsești povestea ei filmată și a altor femei pentru care a trăi InSync înseamnă un stil de viață.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top