Now Reading
(P) Palate si castele magnifice din Creta

(P) Palate si castele magnifice din Creta

Revista Psychologies

Daca calatoresti alaturi de cei mai mici membri ai familiei si esti in cautarea unei destinatii prietenoase, Creta este o alegere ideala mai ales ca se mandreste cu o sumedenie de palate, cetati si castele fortificate, prilej excelent pentru copii tai care vor intra in pielea printilor si printeselor, intr-o destinatie de basm.

Cea mai mare insula greceasca reuseste sa adune anual mai bine de un milion de turisti, acaparati de frumusetea salbatica a locului, de plajele boeme, de istoria lunga si frumoasa, traditiile unice, de festivalurile locale, dar mai ales de gastronomie. Astfel ca, nici nu este de mirare de ce, numarul calatorilor creste de la an la an… Daca te pasioneaza istoria si arhitectura locului, iata cateva dintre cele mai interesante constructii cu vechime, pe care nu ar trebui sa le ratezi.

 

Castelul fortificat din Heraklion

Din cauza raidurilor piratilor si in urma asediului turcilor, locuitorii Cretei au construit in jurul portului din Heraklion ziduri fortificate intarite de bastioane si turnuri, care aveau sa-i protejeze de eventualele atacuri, pe locul unor constructii de aparare ridicate de venetieni. Castelul Koules a fost aproape in intregime distrus in urma unui cutremur in jurul anului 1303, dar mai apoi a fost restaurat de catre genovezi. Astazi inca strajuieste orasul Heraklion, si se pastreaza foarte bine.

 

Frangokastello, fortareata aproape de o plaja salbatica

In regiunea Skafia, la o aruncatura de bat de o plaja pitoreasca cu nisip fin sarutata de ape in nuante de albastru luminos, se afla una dintre cele mai interesante fortarete din Grecia: Frangokastello.

Construit in jurul anilor 1371 de catre venetieni, castelul a rezistat mai multor asedii si lupte, devenind cel mai important punct strategic si de aparare din Creta. Potrivit legendelor locale aceasta constructie ar fi bantuita de sufletele celor care au pierit in luptele de aici. Ba chiar, unii localnici sustin ca au fost marturii unor evenimente paranormale in momentul in care au vizitat acest loc.

 

De Madalina Isar

Sejur Creta 

Hotel Grand Holiday Resort 4*- de la  499 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top