Now Reading
Paste in stil baroc

Paste in stil baroc

Revista Psychologies

Nu-i asa ca te-ai cam saturat de bucataria italiana? Ca pastele in combinatie cu orice s-au banalizat? Asta pentru ca nu ai incercat inca pastele de la Cucina Borghese. Unde e Cucina Borghese? Pe o straduta din zona Batistei, mai precis pe Calderon 33, si da, este exact la fel de glamour cum suna numele.

 

Adica este un restaurant unde nu mergi numai ca sa mananci, ci te duci acolo pentru ca vrei sa iti inviti sotia intr-un loc special asa, ca ea. Sau partenerul de afaceri pe care vrei sa il impresionezi cu o cina splendida si un vin bun. Cucina Borghese nu serveste pizza si paste pentru grabiti ci face arta culinara.

Prima impresie este data de loc. Restaurantul e gazduit intr-o cladire impunatoare, construita in 1898 de arhitecti italieni, ce a fost imbunatatita partial si reamenajata de proprietarii Claudio si Bogdan, oameni de afaceri si anticari pasionati, care au stiut cum sa ii puna in valoare istoria si caracterul.

Iar mancarea are o filozofie a ei, pe care trebuie sa o cunosti ca sa intelegi ce mananci. S-a pornit de la ideea ca in Franta, intre 1715 si 1750 apune o civilizatie gastronomica care rezista de peste trei secole. Acolo va lua ulterior nastere una diferita, bucataria burgheza.

Dar incepand cu 1800, aceasta, denumita ulterior bucataria preparatelor de casa, provine, spre deosebire de cea clasica, din sfera privata si se ocupa de specialitatile locale si regionale, punand accentul pe simplitatea si echilibrul combinatiilor inteligente.

Vrei sa vezi pe pielea (si stomacul tau) ce inseamna? Mergi la Cucina Borghese si incearca preparatele lui Ioan Cristian Serb, chef-ul restaurantlui, specializat in gastronomie internationala.

Vei vedea in meniu toate bucatele specifice Mediteranei, cu mentiunea ca ingredientele sunt de cea mai bua calitate. Asta face ca mancarea chiar sa aiba gust. Nu mai vorbim despre vizual. Pozele de mai jos vorbesc de la sine. Vorbim, la Cucina Borghese, nu doar de o satisfactie gustativa ci si una estetica…


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top