Now Reading
Principalele motive pentru care mintea ta e mereu obosită și 4 soluții ca să combați această problemă

Principalele motive pentru care mintea ta e mereu obosită și 4 soluții ca să combați această problemă

Pentru o persoană activă, oboseala creierului este o problemă care de multe ori nu poate fi evitată. Oboseala fizică acumulată, presiunea deciziilor importante, orele lungi petrecute la locul de muncă, sarcinile, termenele limită, obligația de a atinge anumite performanțe și rezultate, toate acestea joacă un rol extrem de important în epuizarea minții, indiferent de numărul de ore dormite în fiecare noapte. Printre cele mai comune semne ale unei minți obosite se numără nerăbdarea, iritabilitatea, imposibilitatea de a te concentra și, desigur, starea permanentă de oboseală fizică.

4 soluții ca să combați această problemă

  1. Mai puține decizii

Potrivit specialiștilor americani de la Psychology Today, una dintre primele lucruri pe care le poți face ca să combați această problemă este să apelezi la obiceiuri care te pot ajuta să iei mai puține decizii zilnice. Iar în acest caz vorbim despre lucruri mici din viața ta. Fă-ți același tip de cafea în fiecare dimineață, mănâncă același lucru la cină în fiecare zi de marți, și tot așa. Aceste obiceiuri se vor transforma rapid în reflexe și îți vor oferi un respiro de jumătate de oră – o oră în fiecare zi pentru a te putea gândi la lucrurile cu adevărat solicitante.

  1. O pată de culoare în viața ta

Culorile au un efect extrem de important în viața ta de zi cu zi, mai ales în mediul tău cel mai apropiat, locuința ta. Un studiu de la Universitatea din Melbourne arată că pauzele luate în fiecare zi pentru a privi natura, grădina de flori sau pur și simplu un peisaj verde pot ajuta creierul neașteptat de mult să se relaxeze mai ușor, să eviți anumite erori și să scapi de problemele de concentrare de care te lovești zilnic. Spre exemplu, University of British Columbia vorbește despre efectul pozitiv pe care culoarea albastră o are asupra creierului și impactul pozitiv pe care o astfel de culoare o poate aduce în mediul tău înconjurător. Pentru că este asociată cu cerul și oceanul, această culoare oferă liniște minții și mai multă concentrare. Și nici nu e necesar să renovezi o cameră întreagă în această culoare. Poți aplica rapid și la un preț accesibil un tapet de bucatarie pe un singur perete, care va aduce o pată de culoare liniștitoare în una din zonele cele mai active din locuința ta.

  1. Fă mișcare mai des

Mintea și fizicul lucrează de fiecare dată împreună, precum o echipă, astfel încât atunci când una dintre ele e inactivă, nici cealaltă nu reușește să presteze la adevărata sa capacitate. 20 de minute de activitate fizică pe zi te vor ajuta să ai o circulație mai bună a sângelui și o minte mai oxigenată, iar acest lucru îți va îmbunătăți starea de spirit, memoria și creativitatea.

  1. Desprinde-te de rutină

De câte ori ai refuzat să îți planifici vacanțe pentru că erai sigură că nu vei avea timp de ele? Acest lucru nu îți face bine. Fiecare evadare, fie ea o ieșire de weekend în oraș sau o zi de răsfăț la restaurant și în locurile preferate de tine, fără alte obligații și probleme, te poate ajuta să te deconectezi extrem de mult.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Marcos Mesa Sam Wordley

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top