Now Reading
Recolamp continuă campania ”Transformă deșeurile în energie!”

Recolamp continuă campania ”Transformă deșeurile în energie!”

Revista Psychologies
Recolamp-continuă-campania-transformă-deșeurile-în-energie

Recolamp continuă campania „Transformă deșeurile în energie!”, o inițiativă de responsabilitate socială și de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat. Campania a fost lansată în luna iunie a acestui an, din dorința de a oferi oamenilor mai multe motive pentru a colecta selectiv: fiecare bec ars adus la punctele de colectare capătă valoare pentru susținerea unor cauze sociale.

Noua etapă se desfășoară în parteneriat cu Narada, organizația pentru care educația e motorul tuturor proiectelor desfășurate. Concret, în perioada 14 octombrie 2020 – 14 ianuarie 2021, la fiecare 200 de becuri colectate selectiv la punctele de colectare, Recolamp donează 58 de lei pentru proiectul EDU Box – un kit de prim ajutor educațional care include echipamente digitale, laptopuri și tablete, oferite copiilor din comunitățile vulnerabile unde învățământul se desfășoară acum în scenariul roșu, cu scopul de a-i reconecta la educație.

Prima etapă, cea de lansare a campaniei, a fost derulată în parteneriat cu Crucea Roșie Română, pentru a susține programul „Banca de Alimente”. Astfel, în 3 luni, becurile arse colectate selectiv s-au transformat în alimente pentru 70 de familii parte din acest program.

De această dată, donațiile se îndreaptă către învățământ, cu mesajul Transformă becurile arse în șanse la educație. Pe această cale, Recolamp lansează către toate persoanele care generează deșeuri din echipamente de iluminat apelul să colecteze becurile arse și să le recicleze, atât pentru un viitor mai verde, cât și pentru a contribui la obiectivul propus de a ajuta copiii din comunitățile defavorizate să se reconecteze la educație prin intermediul tehnologiei.

„În luna iunie, după o perioadă dificilă pentru noi toți, dădeam startul acestei campanii, din dorința de a ne aduce contribuția nu doar la îndeplinirea obiectivelor de mediu, dar și cea morală de a susține comunitatea prin orice gest putem face. După parteneriatul cu Crucea Roșie, prin care am reușit să oferim acces la alimente familiilor aflate în nevoie, de această dată dorim să ne arătăm susținerea față de noile generații prin facilitarea accesului la tehnologie pentru copiii din mediul rural și din zonele vulnerabile, similar cu o șansă la educație. Faptele bune ne fac bine, de aceea sper să vedem o mobilizare fără precedent la punctele de colectare, unde oamenii pot aduce lumină în educația unor copii, cu doar câteva becuri arse!”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

„Ne confruntăm cu un început de an școlar fără precedent în România. Incertitudinea și starea de neliniște printre părinți, elevi și profesori sunt extrem de mari. Nu e greu să ne dăm seama cum se amplifică lucrurile pentru copiii și profesorii noștri din comunitățile vulnerabile din România. Sunt sute de mii de elevi care pur și simplu nu au cu ce să facă școală online, nu au internet, nu au telefon, tabletă. Imaginați-vă 16 stadioane de mărimea Stadionului Național Lia Manoliu pline ochi cu copii. Atâția sunt. Acesta e motivul pentru care ne încântă contribuția Recolamp și, în esență, a tuturor celor care contribuie făcând bine de două ori, reciclând și oferind acces la educație”, a declarat Andra Munteanu, co-fondator Narada.

Pentru a facilita procesul de reciclare, dar și pentru a crește nivelul de conștientizare asupra efectelor nocive ale deșeurilor din echipamente de iluminat, Recolamp a lansat la finalul lui 2019 aplicația Colț Verde, ca un instrument util de căutare al celui mai apropiat punct de colectare selectivă. Aici, utilizatorii vor găsi harta punctelor de colectare cu cele mai apropiate centre comerciale, retail, magazine electrice sau magazine de bricolaj unde pot aduce becurile arse pentru reciclare.

Aplicația poate fi descărcată din AppStore și Google Play.

Mai multe informații se pot găsi pe www.recolamp.ro, acolo unde se poate verifica în timp real cantitatea actualizată de becuri colectate în România, la nivel național, în cele peste 2.500 de puncte de colectare selectivă destinate utilizatorilor casnici, prin intermediul calculatorului de deșeuri realizat pentru această campanie.

Dacă s-a ars, reciclează-l!

Despre Recolamp

Recolamp este o organizaţie non-profit înfiinţată în septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Signify România. Misiunea organizaţiei constă în preluarea de la producători a responsabilităţii privind gestionarea deşeurilor de echipamente de iluminat, respectiv colectarea şi reciclarea lor, în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei.

În 2019, Asociația Recolamp a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, asigurând o țintă de colectare de 49,61% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani. Această cantitate, colectată prin parteneriatele cu peste 40 de colectori autorizați activi și reciclatori, și este de două ori mai mare față de nivelul atins în 2017.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Asociației, www.recolamp.ro, sau la numărul de telefon 0800-888.666, care poate fi apelat gratuit pentru a solicita recipiente de colectare sau pentru ridicarea deșeurilor colectate.

Recolamp este membru al EucoLight

Fondată la mijlocul anului 2015 și cu sediul la Bruxelles, Belgia, EucoLight este asociaţia europeană a organizaţiilor de colectare şi reciclare pentru deşeurile provenite din lămpi şi echipamente de iluminat. Membrii EucoLight colectează şi reciclează, în total, 79% din deşeurile de lămpi colectate în cele 18 ţări în care îşidesfăşoară activitatea. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.eucolight.org.

Despre Narada

NARADA: Aducem educația în secolul 21

Suntem o echipă formată din antreprenori, manageri și oameni de acțiune care de-a lungul timpului au crescut proiecte de business pioniere în domeniilor lor de activitate. Suntem oameni care au înțeles că educația stă la baza oricărui progres și că în cazul în care criza educației se va adânci în Romania, efectele culturale, sociale şi economice ar putea fi catastrofale.

Echipa noastră s-a născut sub umbrela Romanian Business Leaders Foundation, cu scopul de a hrăni inovația în educație la firul ierbii.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top