Now Reading
Relaxeaza-te pe muzica lui Miles Davis

Relaxeaza-te pe muzica lui Miles Davis

Revista Psychologies

Asculti muzica pe telefon, sau in masina in drum catre birou. Parca traficul infernal si semafoarele pe rosu nu mai par asa de suparatoare in acordurile muzicii preferate. Daca ai de rezolvat un task important si vrei sa te rupi de zgomotul de la serviciu, din nou iti pui castile si asculti muzica. In luna august, revista Psychologies vine cu un CD extraordinar pe care neaparat trebuie sa il ai, jazz cantat de fabulosul Miles Davis.

 

Asa cum spune Wikipedia, Miles Dewey Davis jun. a fost trompetist si compozitor american de jazz, una din cele mai influente, inovatoare si originale personalitati muzicale din istoria jazz-ului din secolul al XX-lea.

Vastul sau catalog interpretativ cuprinde cele mai variate stiluri, de la bebop, la cool jazz, modal jazz si – mai ales – fusion, stil la a carui dezvoltare a avut un rol determinant.

Ca interpret, Miles Davis, prin accentuarea fiecarui ton, se distanteaza de virtuozitatea caracteristica a predecesorilor sai. Sunetul sau clar, dinamic si perfect echilibrat devine model pentru multi interpreti tineri, formatia sa devenind o pepiniera a jazz-lui contemporan, din care s-au dezvoltat multi muzicieni de valoare.

De-a lungul vietii muzica ne insoteste pretutindeni, si este un fapt dovedit stiitific ca ea poate determina cresterea productiei de endorfine („moleculele fericirii”), poate regla bataile inimii si presiunea san¬gvina, poate intari rezistenta fizica si chiar re¬stabili functia limbajului in cazul unui creier afectat. De fapt, a asculta o ora si jumatate de muzica linistitoare pare a avea acelasi efect cu absorbtia a 10 miligrame de anxiolitic…

Muzica intra in acord cu tempoul interior, si se instaleaza relaxarea. Ritmurile biologice si frecventele creierului se impregneaza cu cele ale muzicii si incetinesc uneori pana la cufundarea intr-un somn profund.

Suna bine o seara placuta acasa, discutii cu partenerul sau familia la cina, ori pur si simplu la un pahar de vin, cu Miles Davis cantand in fundal.

Meloterapeutii afirma ca in cazul anumitor persoane, melodiile foarte usor de recunoscut, precum cele ale lui Miles Davis, atrag implicit atentia, ceea ce duce la intrarea in starea de relaxare.

Asadar bucura-ti mintea si sufletul cu muzica jazz de calitate, si imbogateste-ti colectia de CD-uri cu Miles Davis, acest disc must have oferit in luna august de revista Psychologies.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top