Now Reading
SOS: Angajam mame sociale!

SOS: Angajam mame sociale!

Revista Psychologies

Mama Angela, SOS Satele Copiilor
Mama Angela, SOS Satele Copiilor
 

Bucuresti, 26 aprilie 2010. Pentru a oferi in continuare sprijin celor 113 copii pe care ii are in grija in cele 26 de case familiale din Bucuresti, Hemeius si Cisnadie, dar si altor copii aflati in dificultate, SOS Satele Copiilor Romania angajeaza persoane motivate sa contribuie la dezvoltarea intelectuala, sociala si emotionala a copiilor.

Persoanele care doresc sa devina mame sociale SOS trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 48 de ani, studiile liceale terminate si sa poata locui sase zile pe saptamana intr-o casa familiala SOS. Mama sociala creste 5-7 copii pana cand acestia devin independenti sau se pot intoarce la familia biologica.

Profesia de parinte social este recunoscuta si inregistrata in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). Cunostintele necesare pentru a profesa in acest domeniu sunt insusite de catre persoanele selectate in cadrul programului de formare „Scoala Mamei”. La finalul acestui program, ale carui costuri sunt suportate de catre SOS Satele Copiilor, candidatele pot prelua responsabilitatea unei familii SOS.

A fi mama sociala este mai mult decat o profesie. Inseamna altruism, empatie si motivatie puternica de a te dedica pe termen lung, cu rabdare si atentie, cresterii si educarii copiilor din casele SOS. Este puterea de a sprijini un copil care stie prea putin ce inseamna familie, dragoste si vise. Este determinarea de a oferi o sansa, de a reda speranta si zambetul unui copil care a invatat prea devreme ce inseamna suferinta.

„Personal, puteam sa fac in toti acesti ani lucruri mai mult sau mai putin importante; cu siguranta, nimic nu ar fi dat un sens atat de profund vietii mele si sentimentul ca am trait mai multe vieti intr-una singura. Nimeni pana la acesti copii nu mi-a aratat cate chipuri are suferinta. Le sunt recunoscatoare ca m-au acceptat in viata lor, ca mi-au dat atatea lectii de viata si m-au ajutat sa invat”, a spus Iulia Mira, mama sociala in cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti de 17 ani.

Posibilitatea de a avea alaturi o mama „de profesie”, o persoana care are calitati deosebite si care a urmat o pregatire de specialitate, este sansa copiilor aflati in dificultate sa aiba un viitor.

„Foarte multe femei se sperie. Cred ca aici sunt singure. Trebuie sa stie ca, de fapt, langa noi mai sunt si alti oameni, oameni bine pregatiti care ne ajuta. Incepand cu managerul de caz, directorul de Sat, precum si tante, psiholog, pedagog. Noi suntem o echipa.”, a spus Angela Chirca, mama sociala in cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti.

Pentru a intra in procesul de selectie, persoanele interesate trebuie sa trimita o scrisoare de motivatie care sa raspunda la intrebarea: „De ce doresti sa fii mama sociala?” si un CV la adresa: Str. Natatiei, nr. 66 B, sector 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: [email protected]. De asemenea, pentru a afla mai multe informatii pot suna la numarul de telefon: 021 668 00 88 sau pot accesa blogul dedicat campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor Romania a oferit sprijin copiilor aflati in dificultate. Anual, organizatia desfasoara campania „Fii mama sociala!” prin intermediul careia recruteaza mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate in Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau).

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania (www.sos-satelecopiilor.ro) este membra a SOS Kinderdorf International, cea mai mare organizatie caritabila din lume, prezenta in 132 de tari cu peste 1800 de programe si facilitati pentru copii. Viziunea SOS Satele Copiilor este ca fiecare copil sa aiba o familie, sa creasca inconjurat de dragoste, respect si in siguranta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top